Kovačević o strateškom partnerstvu: Nećemo dozvoliti privatizaciju na bosanski način!

Otvoreno o onome što zanima navijače

Kovačević o strateškom partnerstvu: Nećemo dozvoliti privatizaciju na bosanski način!

S. Mlaćo
Presjednik FK Željezničar Edis Kovačević govorio je i o  strateškom partnerstvu na današnjoj press konferenciji.

Brojna imena su se povezivala sa Plavima, a na kraju su navijači 'spasili' klub.

“Svaki investitor želi kupiti klub, on želi biti siguran, a to nije moguće kod nas. Dosta vremena se pričalo sa biznismenom iz Amerike, on nije mogao kupiti klub, a a nije želio nešto drugo.

Treba nam zakon o sportu, morate postati klasična firma. O tome može odlučivati Skupština. Privatizirati klub nije samo odluka malog broja ljudi, to treba i šira saglanost. Željo je Željo, imamo i veliku imovinu.

Željo može vlastitim snagama izaći iz ovoga, a nećemo bježati od partnerstva na zdravim osnovama. Nećemo dozvoliti da se klub privatizuje na bosanski način privatizacije“, rekao je Kovačević.

Teren stadiona Grbavica je bio poprilično oštećen na zimu. Dotakao se i stalnih problema, odnosno 'udaraca' za klub zbog dugova.

“Dolaze nam presude stalno, dužni smo za sportsku opremu, za pripreme, a sve je to bilo davno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve to treba iservisirati, moliti ljude za razumjevanje da ne bi blokirali račun. Hvala većini tih ljudi što su pristali te im plaćamo u ratama, ali ima i onih koji gledaju da nas potope.

“Što se tiče terena, to pročitamo vrlo često, npr. da je uništen teren. Teška je to riječ. On je bio oštećen, a 600.000 je bio dug za firmu koja servisira teren. 25.000 mjesečno košta održavanje dva terena mjesečno. Neko je bio pametan da to nije plaćao nikako, a mi kada igramo utakmicu treba nam mašina zbog snijega, a nje nema. Sanirali smo teren, nećemo aplicirati za zamjenu, prioritet imaju drugi stadionu. Zahvalit ćemo se i Savezu, odlično je ovo što su napravili sa terenima“.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Zato vas nece biti nigdje ahvatite. Od drzave i navijaca to je sica sve ni dugovi se ne moze pokrit pa krinete od sebe imate 13 miliona duga,250 sporova po sudovima i x stvari. Narod u bijedi zivi i publika ulaze koliko moze ali sve je to sitno ljudi.
2 3
komentator1
Hahahaha prodaju staru bolesnu kuravu po imenu zeljana ali nece niko da kupuje krepastinu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi