Bekrić i zvanično sportski direktor: Biće pojačanja, pregovaramo, a želimo zadržati kostur ekipe

Otvoreno je govorio ljubimac navijača Željezničara

Bekrić i zvanično sportski direktor: Biće pojačanja, pregovaramo, a želimo zadržati kostur ekipe

S. Mlaćo
Nakon završetka igračke karijere, Samir Bekrić je od danas i zvanično novi sportski direktor kluba sa Grbavice.

Nakon završetka igračke karijere, Samir Bekrić je od danas i zvanično novi sportski direktor kluba sa Grbavice.

Bekrić je protiv Posušja pred 11.000 navijača se oprostio od aktivnog bavljenja nogometom, te će obavljati ulogu sportskog direktora.

Već je radio taj posao uporedo sa igranjem, te mu neće biti problem, a treba istaći da je dobio i brojne pohvale, prije svega zbog dovođenja Santosa, Amoaha, Krpića, A. Hodžića...

I sada će Bekrić imati mnogo posla, no svjestan je izazova.

“Biću kraći. Hvala svima vama za korektan odnos za karijeru, ovdje su ljudi i koji su bili tu kada sam počinjao. Sada dolazi novo poglavlje, siguran sam da ćemo opet sarađivati korektno, kao i do sada.

Oglasi

Na početku smo imali kao klub mnogo problema, ali nismo se predavali. Znamo za koga igramo, znamo da imamo armiju navijača i da te ljude nemamo pravo razočarati. Uvijek su bili vjetar u leđa, dizali su nas kad je bilo jako teško, bili su ta lokomotiva i pravi put.

Hvala i svim igračima koji su bili i dali svoj maksimum od početka do kraja, te svim trenerima. Naravno, i Edisu Mulaliću koji je mnogo dao za naš klub. Ovo je i njegov uspjeh, te mu u ime cijelog kluba se zahvaljujem. Njemu su vrata kluba uvijek otvorena. Što se tiče igračkog kadra, kada smo pravili ekipu za novu sezonu potajno smo se nadali Evropi, ali bilo je teško.

Imali smo mnogo prepreka, ali ludim idejama i sa mnogo hrabrosti to smo preskakali. Drago mi je i zbog naših navijača, a zahvaljujem se i predsjedniku, direktorici te svima i u oko kluba na svemu što su radili za nas igrače na terenu“, rekao je Bekrić.

Govorio je i o trenutnom igračkom kadru.

“Trudim se da zadržimo igrače i da se pojačamo. Imamo male probleme sa Santosom i Hodžićem (vezni). Oni su bili na dnu kada su dolazili, nisu igrali, jedan nije imao klub, a drugi u svom klubu nije bio standardan. Oni su pokazali svoj kvalitet i nadam se da će ostati, a imaju želju za to. Naknada je problem, želimo to riješiti. Biće teško, ali sada očekujem i njihovu reakciju, te da i oni budu korektni te igraju Evropu na Grbavici. To bi im bila nagrada igrati Evropu za nas i da se prodaju, jer su to zaslužili. Mi nikome nećemo stajati na putu, bićemo korektno, bio sam igrač i znam kako je. Oni moraju zaraditi, obezbijediti egzistenciju porodici, ali oni su mladi i vrijeme radi za njih. Nadam se da ćemo mi pronaći zajednički jezik“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li postoji budžet za pojačanja?

“Rekao sam ti zadnji put da nam trebaju tri igrača, te je i sada tako (osmijeh). Želimo zadržati kostur ekipe, a trudit ćemo se da se pojačamo u svim linijama. Nadam se da ćemo uskoro nekog i objaviti, sve u dogovoru sa šefom struke. Sigurno da će nam trebati pojačati. Biće strategija da dovodimo mlađe igrače.. Dovest ćemo samo one koji će biti pojačanja, a svima treba biti čast da igraju ovdje. Željo je najbolja odskočna daska za dalje. To je idealna prilika za mlade igrače“, dodao je Bekrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Vidi ga sto se zarumenio
0 2
user1659354598
Zasluzio si sve Tuce,sretno majstore
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi