Edis Kusturica pojasnio dešavanja iz 2016. godine

Reagovanje na komentar portala SportSport.ba

Edis Kusturica pojasnio dešavanja iz 2016. godine

A. Čaušević

Smjena Sabrine Buljubašić sa pozicije direktorice FK Sarajevo, nakon pet godina mandata pobudila je veliki interes javnosti.

Redakciju portala SportSport.ba kontaktirao je i nekadašnji predsjednik skupštine FK Sarajevo, Edis Kusturica u želji da pojasni detalje oko perioda u kojem je Sabrina Buljubašić stigla na kormilo kluba.

"Tekst u principu obradjuje jedan dogadjaj koji se desio u Čapljini u kojem se spominje moje ime ali u konotacijama koje mogu izazvati pogrešne zaključke.", komentarisao je Kusturica jučer objavljeni komentar "Sabrina Buljubašić: heroj ili zločinac?"

"Tekst je analitičko problemski sa prenaglašenim naslovom koji sa stvarnim učincima ne korespondira, a kamoli da se može komparirati sa nekim heroizmom, iako relativno tačno detektira profil, ličnost i odnose persone koja je predmet teksta.

Najgore je kada se pogrešno odrede uloge u komadu, a ovaj tekst je to djelimično učinio."

Oglasi

"Gospođica Sabrina nije imenovana na poziciju generalnog direktora u julu 2016. i nije iza puta u Čapljinu, kako se navodi u tekstu, nego u oktobru 2016. godine uz nevidjeni pritisak g. Ken Chooa, a uz moje protivljenje (o čemu postoji pisana korespondencija sa g. Tanom) jer sam smatrao, ne iz loših namjera prema osobi, da imenovana koja nema dana radnog iskustva i koja je u FK Sarajevu od juna 2016. godine imala ugovor pravnog referenta-pripravnika, nije stanju stručno i referentno voditi takav kolektiv i gigant kao FK Sarajevo.

Ja sam predlagao najbolji i najtransparentniji mogući način izbora generalnog direktora, a to je javni konkurs. Na žalost, to nije prihvaćeno, a i sam sam postao žrtva neprincipijelnosti i nepotizma. O tim odnosima sam nešto govorio u Faktoru 27.10.2016. godine u intervju pod naslovom “Respekt za Tana, paljba po Choou”.

Što se tiče Čapljine, u prvoj varijanti sam ja trebao ići i primiti priznanje za g. Tana, kasnije je dodat i g. Ken Choo koji je inače tada bio alfa i omega za sve sportske stvari, doduše u sjeni, dok su “gelere” kupili predsjednik i generalni direktor Kluba! I o tome je nešto rečeno u intervjuu Faktoru.

Gospodin Ken Choo je insistirao da idu sa nama Sabrina i Almir Hurtić, pa da se razgovora i o sportskim pitanjima, te smo svi zajedno (a ne separatno, kako implicira tekst) putovali privatnim kolima, dakle, nisam ja vodio Sabrinu (koja je bila pripravnik), jer mi ne treba niti stručno, a niti kao prevodilac radi komunikacije - uostalom komunikacija u Čapljini je bila na bosanskom jeziku. Njeno prisustvo je bilo na inicijativu g. Kena, te je možda njemu trebala komunikativna osoba.", tvrdi Kusturica te dalje analizira dolazak posljednjeg investitora u klub.

"Gospodina Tana i gospodina Mirvića, koliko ja znam, ranije je spojio posao a ne imenovana persona."

Na kraju, u reagovanju za SportSport.ba je Kusturica pojasnio i detalje svog odlaska iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam iz kluba otišao na osnovu Sporazuma odobrenog lično od g. Tana nakon naše korespondencije, dana 4.11.2016. godine, nakon što su me prethodno neke osobe htjele poniziti predlažući Sporazum po kome do kraja života ne smijem u usta uzeti FK Sarajevo i rukovodioce, a u suprotnom plaćam ugovornu kaznu od 50.000 eura. Zaboravili su samo da sam ja prilično verziran pravnik, specijalno za ugovorno i korporativno pravo."

"Mog nasljednika g. Ilijevskog ne bih komentirao, bio je dovoljan jedan intervju 2016 godine.", završio je Kusturica svoje reagovanje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BordoBijeli_exyu_sa
Smece ti se javljas kako te samo nije stid, fuj
3 8
BordoBijeli_exyu_sa
Ne lazi keru makar duplo si gori od nje, sto ne napises koliku si otpremninu trazio i koliko si platu primao?? Na poziciji koja je pro bono, uhljupe jedan.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi