Mulalić pred historijski meč svog kluba: Nećemo izaći da raspalimo roštilj i jedemo ćevape

Čeka ih favorizovana Budućnost

Mulalić pred historijski meč svog kluba: Nećemo izaći da raspalimo roštilj i jedemo ćevape

Samir Mlaćo
Crnogorski Dečić koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Edis Mulalić sutra igra najveću utakmicu u svojoj historiji.

Rival će Dečiću biti Budućnost u finalu kupa Crne Gore.

Edis Mulalić vjeruje u svoj tim, iako je Budućnost apsolutni favorit.

“Sama po sebi ova utakmica je trofej. Svaka čast mojim momcima, niko se nije nadao da ćemo uraditi to što smo, ali kada radiš i vjeruješ, kada te klub prati, onda se dogodi ovako nešto. Sa druge strane, čestitke Budućnosti, mom kolegi, igračima – znam kako je teško imati rezultate u kontinuitetu. Neću reći da smo svi bili smiješni za njih, ali njima – svaka čast", kazao Mulalić u najavi meča, a prenose crnogorske Vijesti.

Sve je nasmijao svojom izjavom. Spomenuo je roštilj, ćevape...

"Radili smo od dana do dana, od minuta do minuta i sada smo tu gdje smo. Nećemo izaći u finale da raspalimo roštilj i jedemo ćevape. Radili smo od dana do dana, od minuta Pokušaćemo da im smetamo, da nešto napravimo, za šta će biti dovoljno – vidjećemo. Mi ćemo sve uraditi da uspijemo, ali ne pitamo se samo mi. Ipak, kom obojci - kom opanci”.

Ističe da je njegov tim ove sezone najbolji meč odigrao upravo protiv sutrašnjeg rivala.

“ “Neću da potcijenjujem pobjedu mog tima na startu, ali oni su ušli možda sa utiskom da će lako, a imali su evropsku utakmicu pred njima. Mi smo bili maksimalno motivisani i tako je krenuo meč. Dva-tri mjeseca kasnije, sve je drugačije izgledalo, ali našu najbolju utakmicu smo odigrali baš protiv Budućnosti, igrali smo 2:2, bio je to meč u evropskom stilu", kazao je Mulalić.

Na drugoj strani ovo bi za Budućnost bila prva dupla kruna u historiji kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi