Edis Mulalić ima 'recept' za pobjedu protiv FK Sarajevo

Trener FK Željezničar

Edis Mulalić ima 'recept' za pobjedu protiv FK Sarajevo

Midhat Šljivak

FK Željezničar sutra na Grbavici u velikom derbiju čeka najvećeg rivala FK Sarajevo.

Derbi svih derbija privlači veliku pažnju. Grbavica će biti puna i svi jedva čekaju prvi sudijski zvižduk.

Pred ovaj meč govorio je trener FK Željezničar Edis Mulalić. Ističe da je ovo za njega poseban meč.

"Čeka nas teška, zahtjevna, ali posebna utakmica - pogotovo za nas koji smo se tu rodili", počeo je priču Mulalić i nastavlja:

"S obzirom na to da je posebna, ona zahtjeva posebnu pripremu. Glava mora biti hladna, emocije se moraju isključiti i fokus da ostane na igru. Nadam se da će svi biti na nivou. Ta utakmica se igra vrućim srcem. Prijašnje utakmice su pokazale da ništa ne vrijedi, ni forma, ni pozicija na tabeli. Vrućim srcem se igra utakmica koja je kao da ti je zadnja, kao da nikad više nećeš igrati lopte".

"Hladna glava i vruće srce bi mogao bi biti recept za sutrašnji meč. Poštujemo Sarajevo, to su naši sugrađani. Respektujemo, cijenimo, ali se ne bojimo".

Oglasi

Problema s povredama u plavom taboru nema.

"Hodžić je pod upitnikom, vidjet ćemo s čim raspolažemo. Imamo par varijanti u glavi u odnosu na protivnika. Vidjet ćemo gdje ćemo, kud ćemo i s kim ćemo".

"Ja da igram znao bih kako bih. To pokušavam prenijeti igračima. Hoćemo li uspjeti, to se nikad ne zna. Glava i srce odlučujuću bitku vode, ko mjeru nađe on će pobijediti".

Kratko izlaganje imao je i golman Željezničara Josip Bender.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro se osjećam. Ruka je sanirana, sve je OK. Ne znam šta se više može reći o derbiju. Dolazi nam Sarajevo, ali mi igramo na najboljem stadionu u državi, stadionu s najboljom atmosferom. Nema razloga da ne budemo pravi sutra".

Duel FK Željezničar - FK Sarajevo igra se sutra na Grbavici od 20 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Nije to vise uopste derbi. Prvo zbog narkomana i njihovih dilera koji sebe nazivaju navijacima i jednog i drugog tima. A drugo jos vaznije jer je ovo zelji postala utakmica vaznija od svih u istoriji. Otprilike kao da igraju odlucujucu utakmicu protiv nekog evropsrkog velikana za ulazak u LS. A Sarajevu je ovo postala jos jedna obicna utakmica u nizu. FK SARAJEVO JE NAS NAJVECI KLUB I IMA BOLJU EKIPU, ALI NEMA TRENERA. AKO SMRAD IZ DOBOJA KOD KAKNJA NIJE POTKUPIO ZELJINE GLADNE IGRACE, OCEKUJEM JOS JEDNU BLAMAZU KAO I PROTIV TUZLA CITY...
5 15
rajvosaa1987
'ta će ovaj zalizani *****r, Sarajevo ima 100 puta bolju ekipu od kona, ali nismo imali sreće u zadnjim utakmicama, aBd sutra da nam se to vrati i da dobijemo kone na SADAKA ARENI
6 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti