"Malo je veća nervoza pred derbi, nikako da prođe ova sedmica i dođe taj petak"

Čirjak pred okršaj protiv Želje

"Malo je veća nervoza pred derbi, nikako da prođe ova sedmica i dođe taj petak"

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva igraju sutra veliki derbi protiv Željezničara.

Bordo tim će sutra gostovati na Grbavici kod najvećeg rivala u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica na Grbavici igra se od 20 sati i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u još jednom sarajevskom derbiju.

Pred ovaj meč govorio je igrač Sarajeva, Frane Čirjak, koji je otkrio svoja očekivanja uoči utakmice protiv Željezničara.

Čirjak je poručio da je dužnost svakog igrača Sarajeva da pruži svoj maksimum i da se pokažu u najboljem svjetlu.

"Očekivanja su kao i prije svake utakmice. To je da se da maksimum nebitno da li je to derbi ili neka druga utakmica. Dužnost je svakog od nas da da 100% i da se pokažemo u najboljem svjetlu", kaže Čirjak i dodaje.

Oglasi

"Znamo svi da je ovo posebna utakmica za nas i navijače i da je prije ove utakmice ipak malo veća nervoza, nikako da prođe ova sedmica i nikako da dođe petak da dočekamo utakmicu. Očekivanja su da damo maksimum i da ostvarimo rezultat koji očekujemo i želimo".

Da li je "mini kriza" iza vas nakon remija protiv Slobode?

"Jeste mini kriza, ali to nije kriza igre već rezultata. Mi smo i protiv Slobode napravili 5-6 čistih šansi i siguran sam da će se to negdje vratiti. To se mora vratiti jer je nogomet takav, lopta je okrugla i nekad negdje ne uđe pa se to vrati nekad kad najmanje očekuješ i siguran sam da ove šanse koje stvaramo početi ulaziti kad-tad", zaključio je Čirjak.

I trener Sarajeva, Feđa Dudić, istakao je da je svjestan koliko ovaj meč znači navijačima Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da mi je čast da ću u jednoj takvoj utakmici predvoditi Sarajevo, to uvijek ostane u nekim historijama zapisano. Znam da navijačima puno znači ova utakmica i da nije kao svaka druga, ali međutim mi zaista se pripremamo na način da ova utakmica nosi tri boda kao i svaka druga prvenstvena", rekao je Dudić i dodao.

"Nemamo na treningu nekih pretjeranih oscilacija po pitanju toga, da ima nekog pretjeranog uzbuđenja nego jednostavno u miru pripremamo utakmicu. Drago nam je da smo zadnji meč odigrali na nivou, nismo zadovoljni rezultatom, ali smo vratili igru i samopouzdanje iz prva tri kola i kada je tako sigurno je da se imamo čemu nadati u predstojećoj utakmici".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

veliki73
Papak sta ti znas šta je derbi
4 1
Ljacmu1
Nije Čirjak više onaj igrač iz Zrinjskog, u suprotnom bi bio nervozan pred okršaj respektabilnih europskih klubova a ne prosječnih bh-klubova.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi