Dudić najavio derbi protiv Željezničara: "Nema pretjeranog uzbuđenja, u miru se spremamo"

Sarajevo gostuje na Grbavici

Dudić najavio derbi protiv Željezničara: "Nema pretjeranog uzbuđenja, u miru se spremamo"

Endin Čaušević

Željezničar i Sarajevo sutra igraju veliki derbi u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Duel ljutih rivala igra se sutra na Grbavici sa početkom u 20 sati i sigurno je da nas očekuje mnogo uzbuđenja kao što je to inače u derbiju Željezničara i Sarajeva.

Sarajevo ovaj meč ne dočekuje u najboljoj atmosferi jer je bordo tim već tri utakmice bez pobjede u prvenstvu, dok Željezničar sutrašnji derbi dočekuje nakon poraza u prošlom kolu od ekipe Borca.

Šef struke Sarajeva, Dudić istakao je da je svjestan koliko ovaj meč znači navijačima kluba. 

"Sigurno da mi je čast da ću u jednoj takvoj utakmici predvoditi Sarajevo, to uvijek ostane u nekim historijama zapisano. Znam da navijačima puno znači ova utakmica i da nije kao svaka druga, ali međutim mi zaista se pripremamo na način da ova utakmica nosi tri boda kao i svaka druga prvenstvena", rekao je Dudić i dodao.

"Nemamo na treningu nekih pretjeranih oscilacija po pitanju toga, da ima nekog pretjeranog uzbuđenja nego jednostavno u miru pripremamo utakmicu. Drago nam je da smo zadnji meč odigrali na nivou, nismo zadovoljni rezultatom, ali smo vratili igru i samopouzdanje iz prva tri kola i kada je tako sigurno je da se imamo čemu nadati u predstojećoj utakmici".

Koliko vam može pomoći u ovom meču iskustvo iz mostarskog derbija?

"Mostarski derbi ima možda neku tenziju znamo da je bio rat i možda na nekon nacionalnoj osnovi tenzija. Dok je ovaj derbi ipak drugačiji, ovo je gradski derbi raje i gaji se puno. Sigurno su tenzije pred jedan i drugi derbi slične, odigrao sam dole tih 5-6 utakmica prošao sam puno. Prvi taj je bio specifičan, a ostali su već bili lakši za pripremu i vođenje. Sigurno da će mi to iskustvo dati pomoć u pripremi i vođenju utakmice jer možete vi pripremiti meč na najbolji mogući način, ali kada dođe 10-tak hiljada ljudi i kada je pritisak veliki mislim da je bitnije samo vođenje utakmice i reagovanje u ključnim trenucima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako nisu slavili protiv Slobode trener Sarajeva je zadovoljan igrom svoje ekipe, te je poručio da se nada da će sreća konačno biti na njihovoj strani.

"Raduje nas meč protiv Slobode jer smo bili na dobrom nivou. Falio je taj gol i nikako da zabijemo taj gol u prvom poluvremenu i mi povedemo nego stalno se trošimo, ganjamo nešto i onda je potrošnja energije velika. Raduje da smo uputili 25 udaraca ka golu i kada to krene ulaziti bit ćemo sigurno svi zadovoljni. Imamo objektivno čemu da se nadamo, a nadamo se da će ta sreća biti na našoj strani. Ipak, uvijek kažem da sreću moraš da zaslužiš i da ona ne dolazi sama od sebe".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Kralj suplje price i samopromocije
6 13
MostarskiRodeni81
Mlatnut ce vas željo 1000%
7 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti