Mulalić ne želi "treći šamar", dok se Jakirović raduje

Duel dvojice odličnih trenera

Mulalić ne želi "treći šamar", dok se Jakirović raduje

A. Čaušević

Željezničar i Zrinjski će otvoriti 27. kolo Premijer lige na stadionu Grbavica. 

Željezničar je ove polusezone fantastičan na svom stadionu s maksimalnim učinkom, a večerašnji susret će Plavim sigurno biti najveći izazov do sada.

Sarajevski tim je u oba dosadašnja duela ubjedljivo izgubio od Mostaraca i tražit će iskupljenje pred svojom publikom.

"Kad igrač dobije šamar dva puta, pokušava da treći ne dobije. Tako da moramo biti na super nivou. Imaju toliki roster da neće osjetiti da bilo koga zamijeni ekipi. Kod nas to nije slučaj. Zato nam je važno da smo zdravi, spremni, da hoćemo da igramo, da imamo emocija i puno pameti", kazao je Edis Mulalić u najavi susreta.

"Mi smo osvojili najviše bodova iza Zrinjskog i Borca otkako sam tu. Od sedam utakmica, pet smo s nulom odigrali. Nije to loše. Ne damo gol u Trebinju i Prijedoru, bilo bi više bodova, ali nije to loše. Njima svaka čast za odnos. Kad su sve stvari na protivničkoj strani, šta imamo izgubiti? Ništa! Idemo još jače".

Sergej Jakirović zbog samog ambijenta i odličnog terena ne krije da se raduje svakom susretu na Grbavici, tako će biti i sada.

Bez obzira što Plemići dolaze sa nešto izmjenjenim sastavom nastojat će da nastave seriju pozitivnih rezultata.

"Momci su motivirani, idemo jednoj dobroj momčadi s obzirom na sve okolnosti koje im se dešavaju. Stigao je trener sa velikom energijom, voli Želju, te je prenio svoj karakter na ekipu. Agresivan je, energičan, a dekor će na Grbavici biti sjajan. Moram priznati da smo treći krug priželjkivali da igramo na Grbavici, jer tamo imamo sve nogometne uvjete da prikažemo što želimo", kazao je Jakirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Biće agresivni, publika ih nosi. Moramo na početku odgovoriti istom mjerom. Očekujem otvorenu utakmicu. Dva – tri nova igrača će dobiti priliku, Jakovljevića smo oslobodili da ode kući par dana. Očekujem da na terenu budemo kao i do sada, uz dosta energije".

Utakmica počinje u 18 sati, a važno je napomenti da su se iz Željezničara potrudili te osigurali iftare za sve postače koji budu na stadionu. Pravdu će dijeliti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
treći put bog pomaže.
0 0
sslazio
Mulalic je odlican samo u priči ko i pola trenera u BiH.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi