Igman dugo vodio u Mostaru, ali je Velež u finišu zasluženo osvojio bod

Podjela bodova

Igman dugo vodio u Mostaru, ali je Velež u finišu zasluženo osvojio bod

Edmir Škorić, foto: Admin Čaušević

U pretposljednjoj utakmici 18. kola Premijer lige BiH Velež je ugostio Igman, a tim iz Konjica je dugo vodio 1:0, na kraju osvojio "samo" bod (1:1).

Kada je Denković u trećoj minuti pogodio za slavlje Igmana, činilo se da ćemo uživati u pravoj goleadi. Iako su stvorene brojne šanse od strane igrača Veleža, tek još jedan gol i to u samoj završnici.

Inače, vodeći gol Denkovića stigao je nakon asistencije Sipovića koji je dobio jedan zračni duel u šesnaestercu Veleža. Domaćinu je taj gol poremetio planove, no nije odstupio od svog načina igre, kao niti Igman, koji se doduše očekivano i svjesno malo povukao nadajući se da će iz kontri dolaziti do novih prilika.

Velež je pokušao odmah da se vrati, a u osmoj minuti je blokiran udarac Šturma, da bi Guliashvili u 16. minuti gađao pored gola. Zatim je Haskić probao, Ćeman izbacio u korner. Redale su se šanse, Vehabović je imao jednu, zatim je Đorić pogodio stativu svog gola i zamalo vratio Mostarce na početni rezultat.

Do odlaska na odmor bilježimo dobru šansu za Velež kada Ćeman brani, a onda Sipović izbacuje sa gol linije, nakon čega Šikalo poteže s distance, no samo do Ćemana.

Oglasi

I u nastavku Velež konkretniji, opasniji, ali nije uspijevao lako doći do gola gostiju Konjica. Dobru šansu imao je Halilović, ali je izblokiran.

Probao je Dean Klafurić sa izmjenama, ubacio Pršeša, Kuku i Halilovića, na kraju mu se to isplatilo. U 88. miniuti je Halilović poslao povratnu loptu za Hrkaća, a ovaj zabija za izjednačenje.

U samoj završnici zbog prigovora je isključen Sipović, koji je dobio direktan crveni karton, ali Igman je izdržao u preostalih šest minuta nadoknade.

Velež sa 33 boda seli na treće mjesto te će nakon zimske pauze nastaviti borbu za Evropu. U 19. kolu će gostovati ekipi Sloge Meridian u Doboju (ili možda Modriči?).

Igman se bodovno izjednačio sa Željezničarom i Igmanom, ali ostaje u opasnoj zoni, a da je slavio, tamo bi se našao sastav sa Grbavice.

Oglasi

Bit će zaista uzbudljivo u nastavku sezone i interesantno pratiti borbu za titulu, evropska mjesta, ali i za opstanak, naročito ako se Plavi ne poboljšaju i ostanu još neko vrijeme u donjem dijelu tabele.

Inače, posljednju utakmicu 18. kola odigrat će sutra Zrinjski i Sarajevo. Duel u Mostaru počet će u 18 sati i eventualni pobjednik ostat će u igri za titulu iako Borac trenutno ima zaista velikih 10 bodova prednosti nad Mostarcima i 12 nad Sarajlijama, uz utakmicu više.

Velež - Igman 1:1

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Halilović, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović, De Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman: Ćeman, Hebibović, Oremuš, Ahmetović, Hebibović, Sipović, Đorić, Dupovac, Denković, Pirić, Janketić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Velika radost u dolini dugova
11 0
plemic
petrović najbolji kod rođenih.
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi