Edis Mulalić u Rudar dovodi bivšeg golmana Čelika i Borca
Rudar želi da igra važnu ulogu u prvenstvu Crne Gore, a iskusni čuvar mreže uklapa se koncepciju trenera Edisa Mulalića

Iskusni čuvar mreže pred novim izazovom u karijeri

Edis Mulalić u Rudar dovodi bivšeg golmana Čelika i Borca · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Iako je prelazni rok završen, još je mnogo nogometaša koji su slobodni, odnosno imaju čiste papire i čekaju na naredni angažman.

Jedan od takvih je i 30-godišnji golman Branislav Ružić. Ovaj iskusni čuvar mreže u ovom prelaznom roku bio je nadomak Slobode, čak je i odradio nekoliko treninga u Tuzli, ali do dogovora nije došlo jer klub nije ispoštovao ranije dogovoreno.

Kvalitete ovog golmana mnogima su poznate, pa tako i novom treneru Rudara iz Pljevlja. Edis Mulalić preuzeo je klub iz Crne Gore, te u narednoj sezoni želi igrati važnu ulogu u najjačem rangu takmičenja u ovoj zemlji.

Ovaj stručnjak zajedno sa sportskim direktorom kako saznajemo kontaktirao je Branislava Ružića, kako bi ovaj čuvar mreže u ovoj sezoni branio za Rudar. Hoće li doći do dogovora biće poznato u narednih par dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ružić je posljednju polusezonu stajao na golu Zvijezde iz Gradačca, a u svojoj karijeri nastupao je još za Radnički iz Obrenovca, Kolubaru, Mladost iz Apatina, Loznicu, FK Radnički, Napredak iz Donjeg Šepka, banjalučki Borac, Mladost iz Lučana, Čelik i Radnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi