Legende prepoznaju mnogi, a dres samo rijetki

Obilježili jednu eru

Legende prepoznaju mnogi, a dres samo rijetki

A. Čaušević

Za Stefana Effenberga i Gabriela Omara Batistutu se s punom sigurnošću može tvrditi da su svojevremeno bili među najboljim igračima svijeta.

Effenberg i Batistuta su obilježili eru s kraja prošlog i početka ovog milenijuma. Nijemca se svi sjećaju po igrama u Bayernu, a Argentinca po briljantnim partijama u Seriji A.

Njih dvojica su svojevremeno bili i saigrači. Dijelili su svlačionicu u katarskom timu Al-Arabi koji je za obojicu bio posljednji u karijeri.

Na naslovnoj fotografiji se nalaze Effenberg i Batistuta iz sezone 2003/2004, upravo iz vremena kada su nodisli dres Al-Arabija.

Nekada odlični veznjak i bivši kapiten Bayerna se u Kataru zadržao samo te sezone, dok je vrsni golgeter Santa Fea u zemlji Perzijskog zaljeva igrao do 2005. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi