Golobradi mladić s fotografije je jedan od najboljih ikada!

Obilježio jednu eru

Golobradi mladić s fotografije je jedan od najboljih ikada!

Admin Čaušević

Pojedine igrače koji su obilježili jednu eru ponekad je teško prepoznati, dok se neki igrači uopšte nisu previše promijenili te su zadržali iste crte lica.

Gabriel Omar Batistuta je jedan od najboljih napadača ikada. Zbog svog razornog i preciznog udarca tokom karijere nosio je nadimak Batigol.

Mnogi ga se sjećaju po igrama u ljubičastom dresu Fiorentine, međutim na naslovnoj fotografiji se nalazi u dresu Newell's Old Boysa gdje je počeo karijeru.

Jedan je od rijetkih koji je igrao za River i Bocu, a još je nastupao i za Romu s kojom je ostvario i najveći uspjeh u karijeri osvajanjem Scudetta 2001. godine. Jedno vrijeme je bio i na posudbi u Interu.

Karijeru je okončao 2005. godine kao fudbaler Al-Arabija. Nekoliko teških povreda tokom karijere su ostavile traga na njega jer ovaj 51-godišnjak i danas trpi bolove u nogama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije nekoliko godina kružila je priča kako se u Argentini osamio od ostalih. Kupi je ranč na kojem se bavio uzgojem stoke te je igrao polo.

Za razliku od drugih uspješnih igrača nakon odlaska u penziju nije se odlučio za trenersku karijeru, a danas se u medijima skoro i ne pojavljuje.

Top Komentari

botin1981
Batigol
2 0
user1583752673
Koji je ovo napadač bio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi