Meč kakav se čekao: Neočekivani junak za okršaj starih prijatelja u finalu Afričkom kupu nacija

Egipat bolji poslije penala

Meč kakav se čekao: Neočekivani junak za okršaj starih prijatelja u finalu Afričkom kupu nacija

Admin Čaušević

Egipat je drugi finalist ovogodišnjeg Afričkog kup nacija nakon što je boljim izvođenjem penala sa pobijedio Kamerun sa 3:1.

Na stadionu Olembe u Yaoundeu igralo viđeno je 120 minuta velike borbe te izjednačene igre u kojoj su obje ekipe imale svoje prilike. Poslije regularnih 90 minuta mreže su mirovale.

Otvaranje susreta priplao je Kamerunci. Imali su nekoliko prilika, a najbolju za postizanje gola je propustio Ngadeu kojio je glavom pogodio prečku.

I do kraja prvog poluvremena Ngadeu je imao šansu za zatrese protivničku mrežu, ali je Gabaski odbranio njegov udarac.

U 56. minuti viđena je šansa utakmice. Salah je krenuo sam prema Onani poslije poklon, ali na opšte iznenađenje nije dobro reagovao pa je golman Kamerunaca loptu izbacio u korner.

Oglasi

Naredno uzbuđenje se desilo pred golom Egipta. Ekampi je dobro šutirao iz daljine, ali je pogodio prečku.

U 90. minuti Queiroz je dobio drugi žuti karton zbog velikih protesta. Sudija Gassama ga je isključio, a Egipćani su produžetke odradili bez prvog trenera.

Dodatnih pola sata je donijelo dosta opreznosti s obje strane. Najbolju šansu su imali Egipćani. Sobhi je probio po desnoj strani, uputio oštar centaršut, ali nije uspio pronaći saigrače u sredini.

Poslije penala bilo je 3:1 za Egipat, a junak je bio golman Gabaski koji je odbranio dva penala. Za Egipat su pogašali Zizo, Abdelmonem i Lasheen. Gabaski je skinuo udarce Moukoudiju i Lei, dok je N'Jie šutirao pored gola.

U finale se ranije plasirao Senegal. Meč odluke i duel starih prijatelja iz Liverpoola Salaha i Manea igra se u nedjelju, 6. februara. Također na stadionu Olembe.

Top Komentari

vence
Brate, kad vidim kako nonsalantno i lagano prilazi lopti kad puca penal..istjerao bih ga sa stadiona. Kao da nikad nisu vidjeli Shearera kako puca penal..i da pogodi golmana unijece ga u go, zajedno s loptom.
12 0
Nele.
Steta za Kamerun.
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti