Egzodus iz Madrida: Četverica igrača Reala stižu u Seriju A

Zvučna imena stižu na Apenine

Egzodus iz Madrida: Četverica igrača Reala stižu u Seriju A

A. Čaušević

Serija A je krajem prošlog i početkom ovog milenija bila puna najvećih fudbalskih zvijezda, a čini se da i današnja zvučna imena sve češće odlučuju na dolazak na Apenine. 

Najbolji primjer za to je Cristiano Ronaldo koji je prošlog ljeta odlučio napustiti Real Madrid i potpisati za Juventus. Čini se da sjajni Portugalac neće biti jedini koji će Španiju zamijeniti Italijom.

Tako bi prema izvještajima Marce od narednog ljeta svoj fudbalski hljeb u Italiji trebala zarađivati čak četverica igrača Real Madrida.

Kraljevi su već potrošili 300 miliona eura na nova imena, a svakako najzvučnije je angažovanje Edena Hazarda.

Zinedine Zidane želi još pojačanja, a plan je da se skupi novac prodajom fudbalera koje je otpisao francuski stručnjak.

Ofanzivac James Rodriguez je veoma blizu potpisa za Napoli koji žele i lijevog beka Thea Hernandesa, dok su veznjaci Isco i Dani Ceballos na meti Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marcos Llorente je danas dogovorio prelazak u Atletico Madrid, a u kraljevskom klubu računaju i na zaradu od prodaje Raula de Tomasa i Matea Kovačića.

Cilj je i prodati Garetha Balea, ali Velšanin za sada nema namjeru da napusti špansku prijestolnicu. Ima ugovor do 2022. godine, a nedavno je izjavio da će "radije igrati golf" nego otići iz Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
cetvErica??
0 2
payron
Cuj cetverica hehehe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi