Egzodus sa Old Trafforda: Ogroman broj fudbalera na listi za odlazak!
Norveški stručnjak je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Manchester Unitedom. Ovog ljeta će imati šansu da izgradi svoju ekipu (Foto: EPA)

Ko odlazi iz Uniteda?

Egzodus sa Old Trafforda: Ogroman broj fudbalera na listi za odlazak!

M. Šljivak

Manchester United je spreman za veliki broj odlazaka u ljetnom prelaznom roku.

Menadžer Ole Gunnar Solskjaer pokušaće da stvori što bolji tim za narednu sezonu i imaće zadatak da ekipu dovede u borbu za titulu prvaka, koju United čeka od 2013. godine.

Jasno je da će biti dosta odlazaka sa Old Trafforda. Mnogim igračima ugovor ističe, pojedini silno žele otići, a neke je Solskjaer spreman da zamijeni.

Svakako najveći gubitak Uniteda ovog ljeta mogao bi biti odlazak prvog golmana Davida de Gee. Španski čuvar mreže ne želi pristati na ponuđene uslove za novi ugovor i on bi mogao biti prodat, kako bi se barem nešto zaradilo, jer je za klub vezan do ljeta naredne godine.

Pored De Gee klubće vjerovatno napustiti i treći golman Lee Grant, a ulogu "jedinice" ako De Gea napusti klub, preuzeće vjerovatno sjajni Argentinac Sergio Romeru, koji je bez dileme jedna od najboljih rezervi u Premiershipu.

Defanziva je Unitedu proteklih godina predstavljala veliki problem. Upravo će tu vjerovatno biti velikih promjena, a na listi za odlazak su Eric Bailly, Phil Jones, Marcos Rojo, Ashley Young, Mateo Darmian i Antonio Valencia.

Ekipa sa Old Trafforda će jednostavno morati da nađe bolja rješenja u odbrani i pojačavanje odbrane je Crvenim đavolima veliki prioritet.

Pitanje Paula Pogbe je također jedan od prioriteta. Francuz silno želi otići u Real Madrid, ali je prema pisanju španskih medija dobio 'ne' od predsjednika Kraljeva Florentina Pereza.

Da bi ostao na Old Traffordu njegov menadžer Mino Raiola traži više novca i to bi na kraju moglo presuditi u odluci o ostanku na Teatru snova.

Ander Herrera je vjerovatno već bivši i on će prema svemu sudeći pojačati PSG kao slobodan igrač, a slobodne papire ima još jedan Španac Juan Mata i njegov odlazak je izvjestan.

Pod upitnikom u ostanci Freda i Nemanje Matića, a postoji velika mogućnost da će klub napustiti i Andreas Pereira.

United želi tokom ljeta da se riješi Alexisa Sancheza i njegovog bogatog ugovora od pola miliona funti sedmično. Čileanac na Old Traffordu nije pokazao ništa, a njegova plata je napravila ogromne probleme oko ostanka Davida de Gee i Paula Pogbe, koji traže više novca.

Često se spominje i odlazak belgijskog napadača Romelua Lukakua. Povezuje se on sa odlaskom u Italiju, a ako je suditi prema informacijama iz Engleske, Solskjaer ne bi imao ništa protiv da ga klub proda.

Svakako nas očekuje veoma zanimljivo ljeto na Old Traffordu i bez dileme ćemo Crvene đavole u narednoj sezoni gledati u nešto drugačijem izdanju nego prethodnih godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Alexis ima 250.000 £ sedmicno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi