Eh, da je sada Mourinhu doza "Rooney efekta"
(Foto: EPA) Rooney briljira u MLS-u, a svoju novu ekipu krupnim koracima vodi ka play-offu.

Englez još nije za staro gvožđe

Eh, da je sada Mourinhu doza "Rooney efekta"

Wayne Rooney je godinama bio vođa i najbolji igrač Manchester Uniteda. Radio je Rooney sve što je trebalo za svoj klub, igrao daleko od svoje pozicije, vraćao se u odbranu, trošio...

Jose Mourinho je od svog dolaska na klupu Manchester Uniteda 2016. godine počeo davati do znanja da Rooney više neće biti važan dio ekipe Crvenih đavola, a godinu dana kasnije najbolji strijelac ekipe sa Old Trafforda svih vremena je napustio klub u kojem je proveo 13 godina.

Vratio se Rooney u Everton, klub svoje mladosti, ali nakon godinu dana odlučio da bi se mogao okušati i u MLS-u, pa je ovog ljeta potpisao za DC United.

Rooney je od dolaska u DC United odigrao 18 utakmica, postigao 10 golova i dodao dvije asistencije, te pokazao da nikako nije za staro gvožđe.

Sinoć je njegov DC United sa 1:0 savladao Toronto, a Rooney je postigao fantastičan gol o kojem nije potrebno trošiti riječi i zaista je nevjerovatno kakav je efekat imao na svoju novu ekipu.

Wayne Rooney se, naime, DC Unitedu pridružio 28.6.2018. godine kada je ta ekipa bila na dnu Istočne konferencije MLS-a, a danas se DC United na "Rooneyev pogon" na dva boda od osiguravanja mjesta u play-offu.

Jedno je jasno, Rooney bi danas dobro došao Manchester Unitedu koji nikako da izađe iz krize.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi