Eibar u golijadi slavio protiv Almerije

Primera, 14. kolo

Eibar u golijadi slavio protiv Almerije

U 14. kolu španske Primere Eibar je na domaćem terenu uspio nadigrati momčad Almerije, a rezultat na kraju utakmice glasio je 5:2. 

Domaći su od samog početka susreta krenuli ofanzivno ka golu Almerije, pa je tako prvi pogodak viđen već u trećoj minuti susreta, kada je Piovaccari zatresao mrežu Rubena.

Udvostručenje vodstva stiglo je u 21. minuti, a ovaj put strijelac je bio Berjon, da bi nakon 10 minuta na 3:0 povisio Albentosa. Ipak, u samom finišu prvog poluvremena prednost je smanjio Soriano.

Nastavak utakmice ponudio je dosta uzbudljivo drugo poluvrijeme. Na novi pogodak čekalo se do 57. minute, a četvrti je bio djelo Navasa. Do kraja utakmice Eibar je preko Cape stigao do još jednog gola, a konačnih 5:2 postavio je Mendez. 

Primera, 14. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eibar - Almeria 5:2 (Piovaccari 3., Berjon 21., Albentosa 31., Navas 57., Capa 74. / Soriano 43., Mendez 77.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.