Krenuli bakljama na protivničke navijače, a onda je policija pripremila batine za pamćenje
FOTO: EPA

Zaustavljen totalni haos

Krenuli bakljama na protivničke navijače, a onda je policija pripremila batine za pamćenje

H. Zilić

Finale Evropa lige večeras će u Sevvilli odigrati Rangers i Eintracht Frankfurt.

Bilo je vatreno prije samog početka meča.

Poznato je da ostrvski i njemački klubovi imaju skupine huligana koji su najžešći navijači kluba, ali ovaj put u Sevilli su zaustavljeni u pohodu na novi haos.

Grupica navijača Rangersa i Eintrachta krenula je u međusobni sukob na ulicama najvećeg grada u Andaluziji, međutim policija je reagovala prije nastanka totlanog haos.

Policijske snage su pokrile sve sporedne ulice i kafiće u Sevilli, kao i glavni trg, tako da navijači nisu imali prostora za divljanje.

Pristalice Eitnrachta su krenuli u napad, međutim prema pisanjima "Standarda", policija je odmah privela pomenutu grupu navijača.

Dobili su lakše batine kao opomenu, a zatim su privedeni u policijsku postaju na saslušanje i kako stvari stoje neće večeras prisustvovati finalnom duelu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pomenuti list piše kako je pet navijača Eintrachta bacilo baklje prema navijačima Rangersa, na sreću baklje nisu nikog povrijedile, a specijalne snage španske policije su aktere odmah sankcionisali.

Istva stvar je i sa navijačima Rangersa, tako da je pokušaj tuče završio u policijskoj stanici, čime je Sevilla još jednom pokazala kako se organizuju veliki sportski događaji na kojem prisustvuje velika skupina navijača.

Top Komentari

azz33333
Jesu li batine za pamcenje ili lakse batine?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi