Eintracht Frankfurt i Borrusija Monchengladbach u jako dobroj utakmici podijelili bodove
Nakon ove utakmice Eintracht je ostao na šestom mjestu na tabeli i propustio je šansu da preuzme petu poziciju od Wolfsburga.

Gosti u završnici došli do boda

Eintracht Frankfurt i Borrusija Monchengladbach u jako dobroj utakmici podijelili bodove

E. Oštraković

Nogometaši Eintrachta i Borussije Monchengladbach, podijelili su bodove u utakmici 22. kola Bundeslige. Konačan rezultat bio je 1:1.

Jako dobru i neizvjesnu utakmicu prepunu šansi odigrala su ova dva tima, a najrealniji ishod bio je remi te oba tima mogu da budu zadovoljna prikazanim na terenu.

U dosta izjednačenom prvom poluvremenu, jedini gol je viđen u sudijskoj nadoknadi kada je da Costa sjajnim udarcem sa vrha šesnaesterca postigao pogodak.

Gosti su drugi dio utakmice otvorili dosta bolje te su u 57. minuti imali dobru šansu preko Kramera, ali nisu došli do izjednačenja. Ante Rebić je u 75. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika ali je iz dobre pozicije šutirao direktno u golmana gostiju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Konačan rezultat utakmice postavio je Zakaria u 82. minuti kada je sjajno prihvatio dodavanje svog saigrača i poslao loptu u gol Eintrachta.

Nakon ove utakmice Eintracht je ostao na šestom mjestu na tabeli i propustio je šansu da preuzme petu poziciju od Wolfsburga. Ekipa Borussije Monchengladbacha nakon ovog remija ostala je na trećem mjestu sa pet bodova manje od drugoplasiranog Bayerna i sedam manje od lidera, ekipe Borussije Dortmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije