Eintracht na krilima Kostića i Jovića stigao do ubjedljive pobjede protiv Stuttgarta
Filip Kostić je bio strijelac dva gola

Ekipa iz Frankfurta nastavila niz pobjeda

Eintracht na krilima Kostića i Jovića stigao do ubjedljive pobjede protiv Stuttgarta

S. Pašalić

Eintracht Frankfurt je u posljednjoj utakmici 27. kola njemačke Bundeslige savladao Stuttgart sa 3:0.

Iako je prvo poluvrijeme bilo dosta izjednačeno, Eintracht je pred sami kraj stigao do vodstva u 45. minuti kada je Filip Kostić pogodio za 1:0.

U drugom poluvremenu ekipa iz Frankfurta je potvrdila pobjedu. Prvo je u 64. minuti Ante Rebić asistirao, a Filip Kostić postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici i povećao vodstvo na 2:0.

U 84. minuti Luka Jović je postigao gol za konačnih 3:0. Eintracht je nakon ove pobjede preskočio Borussiju Monchengladbach na tabeli i sada se nalazi na četvrtom mjestu sa 49 bodova, dok je ekipa Stuttgarta i dalje u teškoj situaciji i trenutno se nalazi na 18. mjestu sa 20 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi