Bayern demonstrirao silu na startu nove sezone
FOTO: EPA

Šestica u Frankfurtu

Bayern demonstrirao silu na startu nove sezone

H. Zilić

Prva utakmica u novoj sezoni Bundeslige ponudila nam je sedam golova.

Bayern je odmah na startu demonstrirao silu i svima još jednom pokazao ko je gazda.

Bavarci su sa 1:6 pregazili Eintracht u Frankfurtu.

Od samog početka tim iz Minhena je igrao kao u transu.

Počelo je u petoj minuti maestralnim pogotkom Joshue Kimmicha iz slobodnog udarca.

Da bi ovo mogla biti teška noć za Eintracht najavio je Pavard golom za 0:2 u 11. minuti utakmice.

Oglasi

Igrala se 29. minuti kada je Sadio Mane postigao prvi gol u Bundesligi. nabry je sjajno uposlio Senegalca koji je glavom matirao golmana Trappa za 0:3.

Raspad Eintrachta u 35. minuti kada Musiala pogađa za 0:4, a Gnabry u 43. minut pogađa za 0:5.

U nastavku Eintracht je dođao do daha, postigli su pogodak za 1:5 u 64. minuti preko Kolo Muanija, a zbog ofsajda u 56. minuti je Jakiću poništen pogodak nakon gledanja VAR-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern stiže do šestog gola u finišu utakmice.

Igrala se 83. minuta kada Musiala svojim drugim golom večeras postavlja konačnih 1:6 za furiozan start Bayerna u novoj sezoni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...smijesna liga,smijesni klubovi...stvarno ne znam kome je vise interesantno ovo izivljavanje jednog kluba vec decenijama,ne mogu da vjerujem da ljudi idu da ovo gledaju i jos placaju...najnezanimljivija liga u Europi...liga jednog kluba i njegovih kanti za napucavanje...prvog konkurenta deru 1:6,pa gdje to jos ima?
3 13
Cs10
Njemacka liga postala ko francuska liga,zna se unaprijed da ce bayern i paris osvojiti i to je to , ko na igricama samo jos strasti je ostalo u italiji spaniji i engleskoj ,ovo ostalo je za****ncija. Treba uplatiti tiket odmah na bayern i paris da ce osvojiti lige
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi