Ekipa koja je oduševila svijet ostaje bez svog simbola, za sve su "krivi" arapski milioni

Odlazak sve izvjesniji

Ekipa koja je oduševila svijet ostaje bez svog simbola, za sve su "krivi" arapski milioni

A. Čaušević

Ako se za neki klub može reći da je skromnim budžetom izgradila super ekipu i oduševila fudbalski svijet to je Atalanta. 

Tim iz Bergama posljednjih godina igra fantastičan fudbal, međutim čini se da bi se sjajna generacija mogla razdvojiti. Blizu odlaska je simbol ekipe, Alejandro Gomez.

Na adresu Atalante stigla je ponuda iz Saudijske Arabije. Za iskusnog Argentinca 15 miliona eura ponudio je Al Nassr. Italijanski tim se neće protiviti prodaji, a konačnu riječ imat će Gomez.

Papu je uzeo vremena da razmisli. Ponuđena mu je plata od 6 miliona eura plus razne luksuzne beneficije poput skupocjenih automobila.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gomez želi trogodišnji ugovor i nešto veću platu jer se ipak radi o teškoj životnoj odluci. Al Nassr uskoro treba dostaviti listu igrača za azijsku Ligu prvaka zbog čega se čeka brzi Gomezov odgovor.

Al-Nassr planira dovesti i Gonzala Martineza iz Atalanta Uniteda. Arapi su i za drugog Argentinca također spremili 15 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi