Ekipe će na utakmice Premijer lige BiH morati dolaziti u dva autobusa

Zbog spriječavanja širenja virusa

Ekipe će na utakmice Premijer lige BiH morati dolaziti u dva autobusa

Nova sezona u Premijer ligi BiH sa sobom donosi i neka nova, do sada neviđena pravila. 

Zbog spriječavanja širenja koronavirusa timovi će morati biti na maksimalnom oprezu pa su u tom cilju donesena neka nova pravila kojih će se timovi morati pridržavati kada budu dolazili na utakmice.

Između ostalog, piše da jedna osoba zauzima dva sjedišta u autobusu, što bi otprilike trebalo da znači da će ekipama za putovanja biti neophodna dva autobusa.

Pravilnik je sljedeći:

- Kod putovanja i dolaska ekipa na stadion, potrebno je primjenjivati opšte higijenske mjere (nošenje masko za lice, dezinfekcija, itd). Kod rasporeda sjedenja u autobusu svaka osoba sjedi sama (1 osoba na 2 sjedišta).

- Ukoliko je moguće, ekipe i ostala službena lica dolaze na stadion direktno, najkasnije 90 minuta prije početka utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- Potrebno je izbjegavati dolazak dan radnije.
- Ukoliko ekipa ipak dolazi dan ranije, potrebno je sa osobljem odabranog hotela ranije utvrditi sve higijenske propisane mjere u cilju zaštite zdravlja igrača i ostalih zaposlenika.

- Sektor za sport će na preporuku kluba u svakom mjestu odigravanja utakmica prethono odrediti samo jedan hotel koji je moguć za smještaj ekipa, te sa istim dogovoriti primjenu obavezujućih higijenskih i ostalih preventivnih aktivnost (svi igrači u jednokrevetnim sobama, odvojene sale za ručavanje, pridržavanje ostalih preporuka).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Paradajz
Razdvoji ih u busu ali zato u svlačionici mogu biti zajedno Haha cirkus pravila
6 0
Arnel925
Hahah to samo u BiH ima
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi