Ekspresno: Dembele (13) promijenio reprezentaciju

U Škotskoj razočarani

Ekspresno: Dembele (13) promijenio reprezentaciju

Mladi fudbaler Celtica Karamoko Dembele ima samo 13 godina, a već je za njega čuo cijeli svijet.

Ovaj supertalenat je prije dva mjeseca debitovao za U-16 reprezentaciju Škotske, ali je u međuvremenu promijenio odluku i priključio se reprezentaciji Engleske.

Dembele je u subotu debitovao za U-15 selekciju Engleske koja je savladala Tursku rezultatom 5:3 uz jednu njegovu asistenciju.

Karamoko Dembele je svojom odlukom naljutio sve u Škotskoj, koji smatraju da su zaslužili ovog igrača u svojoj reprezentaciji s obzirom na to da je Celtic mnogo uložio u njegov napredak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Karamoko Dembele vuče korijene iz Obale Slonovače, ali je rođen u Londonu i za njega su se otimale tri reprezentacije. Na kraju je odabrao Englesku, gdje je već stekao i neke prijatelje...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi