Sportski novinar uživo pustio "akciju" iz sobe, a kad je otkriveno ko je žena, počeo im je pakao!

Otišli su da izvještavaju o reprezentaciji

Sportski novinar uživo pustio "akciju" iz sobe, a kad je otkriveno ko je žena, počeo im je pakao!

Admin Čaušević

Sramotna scena viđena je u progamu uživo tokom veze s ekvadorskim novinarom Juanom Franciscom Ruedom, koji je otišao u Buenos Aires kako bi pratio utakmicu reprezentacije svoje zemlje protiv Argentine u prvoj utakmici južnoameričke grupe kvalifikacija za iduće Svjetsko prvenstvo. 

Utakmicu su Caicedo i njegovi saigrači izgubili 1:0, koji su odustali tek pred još jednim remek djelom iz slobodnog udarca Lea Messija, no ono što je nekoliko sati ranije dospjelo u vijest je senzacionalni gaf dopisnika koji je svima pokazao kako je uspio "ublažiti" napetost prije utakmice.

Rueda je vidio kako mu je slava dramatično porasla, do te mjere da je postao viralni fenomen na društvenim mrežama, iz razloga kojeg sigurno nije želio učiniti.

Novinar je svoju reportažu odlučio napraviti iz hotela u kojem je odsjeo u argentinskoj prijestolnici, a onda se dogodio klasičan slijed neočekivanih događaja koji često znači i katastrofa.

[twitter]https://twitter.com/sindicatodedom4/status/1699810409446805727[/twitter]

Fitilj je zapalio voditelj prijenosa u Ekvadoru, koji je zamolio dopisnika da poboljša kvalitetu veze za gledatelje.

Oglasi

"Eno ga s dresom reprezentacije. Pozadina je previše osvjetljenja, da vidimo hoćemo li može učiniti nešto da to sredi", rekao je voditelj.

I Juan Francisco je nešto učinio, ali na potpuno nespretan način. Novinar je, umjesto da petlja po vlastitoj kameri, napravio tragičnu pogrešku promijenivši kameru, prebacivši se na onu koja prikazuje što se događa ispred njega, tj. unutrašnjost njegove hotelske sobe.

U tom trenutku pojavila se polugola žena koja se oblačila kraj još nepospremljenog kreveta.

"Tamo je neko gol, pazi sem odmah su mu rekli iz studija. Hajdemo promijeniti sliku. Tamo je neko, čini se da je u hotelu. Da vidimo sad jesmo li spremni Juan Francisco".

Ipak sramotna scena s nedostatkom profesionalnosti dopisnika nije izbjegnuta. Automatski je veza s novinarom prekinuta i od tada se više nije javio u emisiju.

Ekvadorski mediji pišu da će ga ovakav "propust" koštati otkaza jer je naštetio svom mediju i da može zaboraviti na buduća gostovanja.

Ubrzo je otkriveno da je ženska osoba s kojom je bio Rueda još jedna novinarka iz Ekvdaroa, Romina Rendon, a navodno se i njoj sprema otkaz.

Francisko i Romina su u četvrtak odradili svoj zadatak sa stadiona Monumental i kako sada stvari stoje to će im biti posljednje izvještavanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi