Stigli sastavi za El Clasico - Prva vijest je Luka Modrić!

Počinje kao kapiten

Stigli sastavi za El Clasico - Prva vijest je Luka Modrić!

Eldar Ganibegović

Od 21 sat pratit ćemo posljednji ovosezonski El Clasico. Sat vremena prije utakmice objavljeni su i sastavi oba tima, a kao glavna vijest čini se Luka Modrić koji će kao kapiten povesti Real Madrid od prve minute.

U okviru 32. kola španske Primere sastaju se Real Madrid i Barcelona. Meč počinje u 21 sat, a poznati su sastavi.

Carlo Ancelotti odlučio je da od prve minute na teren pošalje Luku Modrića, a dao mu je i kapitensku traku.

S njim će vezni red Real Madrida činiti Kroos i Valverde, malo ispred igrat će Bellingham, dok su u vrhu napada Vinicius i Rodrygo.

Na golu je očekivano Lunin. Ispred njega su četvorica u liniji Camavinga, Tchouameni, Rudiger i Vazquez.

Real Madrid (4-3-1-2): Lunin; Camavinga, Tchouameni, Rudiger, Vazquez; Modrić, Kroos, Valverde; Bellingham; Vinicus, Rodrygo.

Oglasi

Barcelona kreće u standardnoj 4-3-3 formaciji. Xavi Hernandez nije previše eksperimentisao.

Na golu je Ter Stege, ispred njega su Cancelo, Cubarsi, Araujo i Kounde.

Trojac u veznom redu su Gundogan, Christensen i De Jong, po krilima biti će Yamal i Raphinha, dok je Lewandowski u vrhu napada.

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Araujo, Cubarsi, Cancelo, Kounde; Gundogan, De Jong, Christensen; Yamal, Raphinha, Lewandowski.

Situacija je jasna. Real Madrid je prvi sa 78 bodova, osam više od drugoplasirane Barcelone i ako gosti iz Katalonije misle iole zakomplikovati borbu za titulu, moraju da pobijede.

Remi, a svakako pobjeda, odgovara Real Madridu koji je ionako na pragu osvajanja naslova prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U derbi će dva tima ući s različitim raspoloženjima. Real Madrid je izbacio Manchester City i plasirao se u polufinale Lige prvaka, dok je Barcelona ispala od PSG-a.

Osim toga, Barceloni se smiješi sezona bez trofeja. Copa del Rey osvojio je Athletic Bilbao, dok je španski Superkup otišao u ruke Real Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

domy
Razlog vise da navijam za Barcu.
0 0
@dn@n
Sva sreća,da nije u prvih 11 ja ne bih ni gledao utakmicu :))))
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi