El Hadji Diouf nasmijao sve svojom izjavom: "Mane ide mojim koracima u Liverpoolu"

Senegalac je malo pretjerao

El Hadji Diouf nasmijao sve svojom izjavom: "Mane ide mojim koracima u Liverpoolu"

E. Čaušević

Senegalski fudbaler El Hadji Diouf proslavio se igrama na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Nakon odličnog izdanja na Mundijalu Diouf se našao na meti mnogih evropskih klubova, a na kraju je odlučio da karijeru nastavi u dresu Liverpoola gdje je proveo tri sezone.

Diouf je za Redse odigrao 55 utakmica i postigao tri gola i sigurno da je itekako ostao u sjećanju navijača ovog kluba zbog svog temperamenta. No, Senegalac je nasmijao mnoge svojom izjavom koju je dao za Sadia Manea.

Naime, on je poručio da je sretan što Mane briljirao u dresu Liverpoola i da prati njegove stope. Diouf vjeruje očito da je i on pružao odlične partije u dresu engleskog kluba, ali mnogi se nisu usaglasili s tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mane prati moje stobe. Radi odličan posao i sjajan je ambasador za Senegal. On je fantastičan igrač i još bolji čovjek. Imamo zaista poseban odnos. Sretan sam što je nastavio u Liverpoolu tamo gdje sam ja stao", izjavio je Diouf.

Da je Mane davno nadmašio Dioufa pokazuje činjenica da je od dolaska iz Southamptona prije tri godine u dresu Redsa odigrao 127 utakmica i postigao je 62 gola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi