Famozni prgavac se konačno pojavio u javnosti, sada ima dvije žene: "Reci mu da ću mu je*ati mamu"

Nije štedio nikoga

Famozni prgavac se konačno pojavio u javnosti, sada ima dvije žene: "Reci mu da ću mu je*ati mamu"

Admin Čaušević

Premiership je uvijek bio mamac za kontroverzne fudbalere koji su punili stupce žute štampe na Ostrvu.

Ako ne najkontroverzniji onda sigurno jedan od najkontroveznijih igrača koji su igrali u Premiershipu je i El-Hadji Diouf.

Diouf je već pet godina u penziji. Iako bi putem telefonskih razgovora znao dati intervju u javnosti ga nije bilo previše.

Prgavi Senegalac je prije nekoliko dana učestvovao na jednoj humanitarnoj utakmici na otvaranju sportskog centra u Liberiji.

Inače, nekoliko dana prije dolaska na ceremoniju otvaranja sportskog centra El-Hadji Diouf se oženio po drugi put te sada ima dvije žene.

Oglasi

Famozni prvagac je već dugi niz godina u braku sa Valerie Bishop, a od prije nekoliko dana njegova nova supruga je Ndeye Aly, djevojka rođena u Senegalu.

No description available.

Nakon što je završio karijeru Diouf je odlučio stupiti u političke vode, a jedno vrijeme je imao mandat u parlamentu Senegala.

Svijet je za njega čuo 2002. godine kada je odigrao sjajan Mundijal sa Lavovima Tarange u Južnoj Koreji i Japanu kada je njegova selekcija došla do četvrtfinala.

No description available.

Oglasi

Sjajne igre na SP su mu omogućile transfer u Liverpool. Redsi su ga Lensu platili tada ogromnih 15 miliona eura. Čim je došao na Anfield odmah je napravio veliki skandal i to sa Stevenom Gerradom.

Tokom jedne pripremne utakmice, Diouf i Gerrard su se čak i fizički obračunali, a sve to je ispričao njihov tadašnji saigrač Florent Sinama-Pongolle.

"Sjećam se jedne situacije. Poluvrijeme predsezonske utakmice i fajt između Gerrarda i Dioufa. Bio sam zaprepašten. Takvi profesionalci se nađu u takvoj situaciji... Stevie G je Dioufu govorio kako mora da dodaje loptu, ali Diouf je onda poludio", kazao je Sinama-Pongolle, pa priznao da je bilo i ružnih psovki.

"Diouf nije govorio engleski. Njegov engleski je bio užasan. Znate šta je uradio? Diouf, koji nije mogao da odgovori na neke uvrede od Gerrarda jer nije poznavao jezik, zgrabio je bivšeg trenera Gerarda Houillera i rekao mu: 'Poruči mu da ću mu je**ti mater. Nisam mu ja prijatelj, reci da ću ga ubiti odmah'".

Oglasi

I nakon što je završio karijeru Diouf nije štedio svoje bivše saigrače. Bez dlake je govorio o Gerrardu i Jamieu Carragheru.

"Steven Gerrard je veliki egoist. Nije mu bilo bitno da Liverpool dobija utakmice, bilo je bitno da on postigne gol", istakao je Diouf, a zatim se prebacio na Carraghera.

Gerrard: El Hadji Diouf reawakens dispute with ex-Liverpool captain - AS.com

"On je zadnja osoba sa kojom bih proveo Božić. Mrzim ga. On je bio najveća ćurka koju sam ikad vidio na terenu. Bio je beskoristan. Imao je dvije lijeve noge i da nije bio Scouser, nikad ne bi imao karijeru kakvu je imao", istakao je Diouf prije nekoliko godina.

Zanimljivo i da je prije nekoliko mjeseci Diouf imao incident u svojoj zemlji kada je na jednu fudbalsku utakmicu stigao sa skupcojenim džipom koji nije bio registrovan. Organizatori su odbili da mu odobre ulaz na stadion te se morao vratiti kući.

Diouf je ostao samo tri godine u Liverpoolu između 2002. i 2005., proveo je sezonu 2004/05 na posudbi u Boltonu, za koji je kasnije i potpisao trajni ugovor.

Igrao je za Sunderland, Blackburn, Rangers, Leeds, pa čak i niželigaški Doncaster. Karijeru je okončao 2015. godine, a za reprezentaciju Senegala je odigrao 70 mečeva uz 24 gola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Udara Hadji jajima od guzove
1 3
Goran86
Gerard je ****o englesko tako je Hadji nagovori im se
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti