Guardiola i City nisu znali šta ih je snašlo, pa se trgnuli, ali Liverpool je u finalu

Sjajna utakmica na Wembleyju

Guardiola i City nisu znali šta ih je snašlo, pa se trgnuli, ali Liverpool je u finalu

E. Ganibegović

Liverpool je prvi finalista engleskog FA Cupa.

Danas su na Wembleyju u Londonu u polufinalu Redsi s 3:2 savladali Manchester City i izborili finale.

Prvi gol vidjeli smo u 9. minuti kada je Konate pogodio za 0:1. Drugi šut u okvir bio je i drugi gol, a Sadio Mane pogodio za 0:2 u 17. minuti.

Novi šut Redsa i novi gol u 45. minuti, ponovo Sadio Mane.

Na otvaranju drugog poluvremena Jack Grealish je postigao pogodak za 1:3, dao nadu Građanima da mogu nešto napraviti, no idući pogodak stigao je prekasno.

Do kraja meča nismo vidjeli veća uzbuđenja, sve do prve minute sudijske nadoknade kada je Bernardno Silva postigao gol za 2:3 i veliku dramu do kraja, no provukao se Liverpool. 

Oglasi

U finalu će se Liverpool sastati s boljim iz duela Chelsea - Crystal Palace koji se igra sutra od 17:30, također na Wembleyju.

Liverpool i Manchester City vode veliku borbu i u Premiershipu gdje vode Građani sa 74 boda, samo jednim više od Redsa.

Također, ova dva tima mogli bi igrati i finale Lige prvaka u maju. Liverpool igra protiv Villarreala u polufinalu, a City će imati teži zadatak - dvomeč s Real Madridom. 

FA Cup, polufinale:

Manchester City - Liverpool 2:3 (Grealish 47', Silva 90+1'; Konate 9', Mane 17', 45')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IvanKing
Ako Maguire ne bude igrao United ovo dobija u utorak, Liverpool u drugom poluvremenu kao nokautirao samo neke bijedne kontre igrali
1 7
SanelUsa1
Sad ce Navijaci Manchester United Chelsea Arsenal5/6 opet reci sudija pomogao Liverpool-u
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi