El Shaarawy: Naučio sam nekoliko stvari od Ibrahimovića

Italijan postigao sjajan gol u debiju za Romu

El Shaarawy: Naučio sam nekoliko stvari od Ibrahimovića

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su na domaćem terenu savladali Frosinone (3:1) u okviru 22. kola italijanske Serije A.

Roma je napokon prekinula lošu seriju rezultata, te su fudbleri rimske ekipe napokon obradovali svoje navijače. U sinoćnjoj utakmici debitvali su Stephan El Shaarawy i Ervin Zukanović, a upravo je ovaj dvojac bio u centru pažnje kod drugog gola Vučice. Naime, Zukanović je asistirao El Shaarawyju koji je postigao sjajan gol petom.

Mnogi evropski mediji prenijeli su da ovaj gol neodoljivo podsjeća na akrobatske golove Zlatana Ibrahimovića s kojim je novi fudbaler Rome igrao nekada u Milanu.

"Sretan sam svojim debijem i pobjedom u sinoćnjoj utakmici. Naučio sam na treninzima mnoge stvari od Ibrahimovića i nadam se da ću to ponovo pokazati", rekao je fudbaler Rome.

El Shaarawy je dodao da je u Romu stigao kako bi svoju karijeru vratio na stari put, te izbori poziv selektora Italije za poredstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dosta radim na svojoj fizičkoj spremi i želim da budem što bolji u tome. Prethodnih mjeseci sam bio u Monacu i nije sve prošlo kako sam očekivao. U Romu sam stigao kako bih vratio svoju staru formu", dodao je El Shaarawy.


Asistencija Zukanovica za vodstvo Rome by ss_video
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi