Novi sportski direktor Rome nije štedio Džeku: Nije on gazda u kući!

Tokom zvaničog predstavljanja

Novi sportski direktor Rome nije štedio Džeku: Nije on gazda u kući!

Admin Čaušević

O transferu Edina Džeke u Inter učestalo već sedmicama pišu svi italijanski mediji, međutim zvanične potvrde još uvijek nema. 

Izvještaji s Apenina govore da je kapiten bh. reprezentacije već odavno postigao dogovor s Nerazzurrima, ali da dva kluba nikako ne uspjevaju da pronađu zajednički jezik.

Obavljeno je niz razgovora, ali kombinacija koja bi odgovarala svim stranama nikako da se pronađe. Ukratko, Inter nudi 10-12 miliona, a Roma želi 20 miliona eura za igrački karton sjajnog napadača.

Gianluca Petrachi je prije nekoliko dana i službeno preuzeo dužnost sportskog direktora Rome, a na zvaničnom predstavljanju je žestoko kritikovao popularnog Dijamanta.

Petrachi koji je godinama radio odličan posao u Torinu je poručio da Roma neće prihvatati ucjene od bilo koga pa ni od Džeke te da iskusni napadač nije gazda u kući.

"Ne prihvatamo ucjenu, nikog nećemo zadržati na silu. Ne sviđa mi se kada se neki moj igrač dogovori s drugim klubom koji sam po sebi nije bio korektan. On nije gazda u ovoj kući, Romu niko neće 'gušiti', rekao je Petrachi te dodao:

"Pokušat ćemo da napravimo najbolje moguće odluke, prva rješenja za sada imaju smisla".

Poručio je da je Džeko danas igrač Rome te da ako želi otići Inter mora dobro platiti.

"Mislim da je Džeko danas igrač Rome, kada dođe na pripreme shvatit će da su se stvari promijenile...Tu je novi sportski direktor, novi generalni direktor i novi trener koji žele raditi na određene načine..."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako želi otići Inter mora dobro platiti, trebam imati novac u džepu, u protivnom ga neću prodati", jasan je bio Petrachi.

Pripreme Rome su zakazane za 8. juli, a kako sada stvari stoje prvom treningu za novu sezonu prisustvovat će i Džeko koji je ugovorom za Vučicu vezan do ljeta 2020. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

UsjefovMajiSincic
Kloc ne vjedi ni milijon
0 15
zvjezdan10
sta inter onu buhu od igraca icardija cijeni na 100 a dzeku bi za 10 , karina momci
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi