Elazigspor zaustavio Fenerbahče, Vranješu 90 minuta

Turska Superliga

Elazigspor zaustavio Fenerbahče, Vranješu 90 minuta

Edmir Škorić

Fenerbahče, vodeća momčad u Turskoj, osvojio je bod u gostima kod Elazigspora, koji je posustao u samoj završnici...  

Elazigspor je bio tako blizu da uveže i treću pobjedu, ali Fener je i sa igračem manje uspio da osvoji bod. Dolaskom Ognjena Vranješa, bh. reprezentativca, očito se poboljšao kvalitet Elazigspora, koji prima malo golova u posljednje vrijeme.

Domaći nogometaši su pogotkom Ayika na isteku prvih 45 minuta došli do vodstva, ali ne i do sva tri boda u duelu s liderom. Gostima iz Istanbula je u nastavku posao otežao Nascimento, koji je u 58. minuti dobio direktan crveni karton, no i pored toga Fener je uspio da izjednači. Topal je u 83. postavio konačnih 1:1.

Naš Vranješ je igrao svih 90 minuta za Elazigspor, koji sada ima 23 bodova i zauzima 15. mjesto, a od opasne zone udaljeni su dva boda. Fener ostaje lider sa 48 bodova, četiri više od drugoplasiranog Galatasarayja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 22. kolo:
Elazigspor - Fenerbahče 1:1 (Ayik 45/ Topal 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.