Elche bolji od Espanyola, Stevanović na klupi

Primera Division, 8. kolo

Elche bolji od Espanyola, Stevanović na klupi

Fudbaleri španskog Elchea stigli su do svoje druge ovosezonske pobjeda savladavši na svom terenu Espanyol sa 2:1 u okviru 8. kola španske Primere.

Domaći igrači krenuli su otvoreno od samoga početka susreta, ali svi njihovi napadi nisu bili dovoljno ozbiljni, tačnije odbrana gostiju funkcionisala je besprijekorno, sve do 40. minute kada za vodstvo domaćina pogađa Coro. 

Sa vodstvom od jednog gola prednosti ekipa bh. reprezentativca Miroslava Stevanovića, koji je susret ogledao sa klupe za rezervne igrače, ušla je u drugih 45 minuta. 

Gosti iz Barcelone do izjednačenja stigli u 66. minuti meča, a mrežu Elchea nakon asistencije Garcije pogodio je Thievy. 

Ipak, Elche je imao odgovor na izjednačujući gol gostiju. Odgovor u vidu strijelca prvog pogotka. Ponovo je Coro pogodio, a proigrao ga je Gil, koji ga je uposlio i kod gola za 1:0. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve što su gosti uspjeli uraditi do kraja bio je crveni karton Sancheza, koji je zbog drugog žutog kartona morao napustiti susret dvije minute prije kraja.

Primera Division, 8. kolo:
Elche -  Espanyol 2:1 (Coro 40, 74 / Thievy 66) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti