Eldar Ćivić ostaje bez pola plate?

Očekuje ga žestoka kazna

Eldar Ćivić ostaje bez pola plate?

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Eldar Ćivić neće po dobrom pamtiti meč 17. kola češke lige protiv Slovačkog, kako zbog poraza 2:1, tako i zbog crvenog kartona koji je dobio.

Sparta je vodila sa 1:0 do 84. minute, ali do kraja je uspjela da prokocka sve dobro što je uradila. Problemi su počeli kada je u 78. minuti Kanga dobio crveni karton, a potom je u sudijskoj nadoknadi zbog udaranja protivnika isključen i Ćivić, koji je skrivio penal iz kojeg je Slovačko došlo do pobjede.

"Kangu i Ćivića čekaju sankcije, a bit će kažnjeni prema klupskom pravilniku i to najviše što mogu biti kažnjeni u ovom trenutku", rekao je František Čupr, direktor Sparte iz Praga koji je to najavio neposredno nakon utakmice.

Danas su se u češkim medijima pojavile informacije da bi Ćivić i Kanga trebali ostati bez 50% mjesečne plate, jer je navodno to maksimalna kazna o kojoj je Čupr govorio.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

"Ne mogu im uzeti cijelu plate, ali u slučaju dobijanja nepotrebnog crvenog kartona, kazna je oduzimanje pola plate", rekao je bivši fudbaler Sparte koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

S obzirom da Ćivić u Sparti igra za nešto više od 9.500 eura mjesečno, to znači da bi u klupsku kasu trebao uplatiti oko 4.800 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi