Eldar Ćivić potpisao za Ferencvaroš!

Reprezentativac BiH promijenio sredinu

Eldar Ćivić potpisao za Ferencvaroš! · Zvanično

Fudbalski reprezentativac BiH Eldar Ćivić i zvanično je u Ferencvarošu!

Prethodnih dana se činilo će Ćivić svoju karijeru nastaviti u zagrebačkom Dinamu, mediji u Hrvatskoj su ga već vidjeli na pripremama u 'modrom' dresu, ali umjesto u Zagrebu na kraju je završio u Mađarskoj.

U posljednji tren Ćivić se predomislio i krenuo put Budimpešte, gdje je danas potpisao trogodišnji ugovor s tamošnjim prvakom Ferencvarošom, što je objavljeno i na zvaničnoj klupskoj stranici.

Nakon što je cijeli posao finaliziran Ćivić nije skrivao zadovoljstvo, uvjetima koji su mu ponuđeni više je nego zadovoljan, a u svom prvom intervjuu govorio je, između ostalog, o reprezentaciji te Muhamedu Bešiću koji je i sam u prošlosti nastupao za Ferencvaroš.

Ćivićev transfer je, prema nezvaničnim informacijama, rekordan za Ferencvaroš po pitanju odštete. O kojem se iznosu radi nije poznato, ali je rekord dosad držao Italijan Davide Lanzafame (31) koji je lani iz Honvéda doveden za odštetu 630.000 eura.

U redove Ferencvaroša je, podsjećanja radi, stigao iz praške Sparte, čiji je dres nosio od 2017. godine.

Kada je u pitanju Ferencvaroš, za ovaj tim su od fudbalera iz BiH ranije pored Bešića nastupali još Emir Dilaver, Mateo Pavlović, Emil Miljković...

Top Komentari

Lebron James
Jbt koliko su ga gurali u Repki i opet ne može dobaciti dalje od Mađarske ccccc
8 1
Zoilomas
Idemooooo
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi