Propao Ćivićev transfer u Dinamo, već ima novi klub?

Reprezentativac BiH mijenja sredinu

Propao Ćivićev transfer u Dinamo, već ima novi klub?

Iako se činilo da će Eldar Ćivić svoju karijeru nastaviti u Dinamu, od toga, kako stvari stoje, neće biti ništa.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine već neko vrijeme nije u ozbiljnijim planovima Sparte Prag i o transferu se već sedmicama špekuliše, a pitanje nove sredine je, čini se, konačno riješio.

Svoju karijeru ovaj 23-godišnji fudbaler će najvjerovatnije nastaviti u redovima mađarskog prvaka Ferencvaroša s kojim je navodno postigao dogovor o trogodišnjoj saradnji, a u narednim danima bi klub iz Budimpešte trebao i objelodaniti transfer.

Za Ćivićeve usluge se u posljednje vrijeme mnogo interesovao i Dinamo. Modri su ga željeli vidjeti u svom timu, odlične preporuke dao im je i selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki, ali cijeli posao je 'zapeo', što su Mađari, očito, iskoristili.

"Otkako igra u reprezentaciji, niko nam nije stvorio problem po toj lijevoj strani. On je jako dobar igrač i dobra osoba. Mislim da bi bio pojačanje za Dinamo", govorio je Prosinečki kada bi ga hrvatski mediji upitali za bh. fudbalera.

Ferencvaroš već godinama slovi za jedan od najboljih mađarskih klubova. Ranije su za taj tim igrali Muhamed Bešić, zatim Emir Dilaver, Mateo Pavlović, Emil Miljković...

Top Komentari

konjnakvadrat
To mu je plafon
3 1
Ramoramo
Dzaba te guraju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi