Poznati premijerligaški igrač za rođendan rekao 'zbogom' nogometu
Iz perioda dok je nosio dres FK Olimpik

Osvojio trofej prvaka sa FK Željezničar, okušao se i u egzotičnim zemljama

Poznati premijerligaški igrač za rođendan rekao 'zbogom' nogometu

Samir Mlaćo

Svaka igračka karijera ima svoj početak i kraj. Na kraj je stigao i Eldar Hasanović, dobro poznato premijerligaško ime.

Hasanović je u 34. godini rekao 'zbogom nogometu', što je i potvrdio na društvenim mrežama i to na svoj rođendan.

Hasanovićeva nogometna priča počela je u Željezničaru, a nastavila se u Žilini, Veležu, Čeliku, Slobodi, Olimpiku, Radniku Bijeljini... Igrao je i u Kini, Izraelu, Malti, Indoneziji i definitivno prošao mnogo toga.

Bio je i juniorski te mladi reprezentativac naše zemlje, očekivao možda i mnogo više, no na kraju neće biti nezadovoljan. U karijeri je osvojio i dva pehara. Bio je prvak sa MSK Žilina u sezoni 2009/10, a kasnije i prvak naše zemlje.

Sa FK Željezničar je podigao pehar na Grbavici u sezoni 2012/13.

"Na današnji dan prije 16 godina, na svoj 18. rođendan potpisao sam svoj prvi profesionalni ugovor sa MSK Žilina. Danas, nakon 16 godina karijere, konačno se opraštam od ove prelijepe igre", napisao je Hasanović i 'zahvalio' se nogometu na svemu što mu je pružio u proteklim godinama.

Oglasi

Imao je Hasanović iza sebe zanimljive avanture, a nikada nije krio ljubav prema FK Željezničar. Govorio je o tome i u jednom od ranijih razgovora za SportSport.ba. Bio je i suspendovan jer je psovao jednom navijaču sa zapadne tribine. Tada je tvrdio da je samo zapravo uzvratio na psovke.

Prisjetio se tada odlaska sa Grbavice 2015. godine.

"Nakon te sezone gdje smo se do posljednjeg kola borili za šampionsku titulu sam otišao u Izrael. Ta Željina ekipa je bila dobra jer je osim mene igrao Bajić, Hadžiahmetović, Memija, Sadiković, prethodno Armin Hodžić... Sve igrači iz vlastitog pogona. Kada sam otišao trener Odović je kazao da mu niko nije otišao iz prve postave, a osim mene još je nekoliko igrača otišlo. Pa koliko to broji prva postava?

Četiri igrača? Ali mislim da je to govorio jer je morao tako pričati. Ja sam imao jedan da tako kažem incident gdje me je Mirsad Šiljak optužio da ga vrijeđam jer sam mu rekao otvoreno da me slagao. Čovjek me bukvalno slagao, bili smo se dogovorili jedno, na kraju je ispalo drugo. I ja sam njega kao uvrijedio zato što sam mu rekao da me je slagao, a nije njegova uvreda to što me je zaista slagao."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posebno cijeni Amara Osima.

Koliko god da o fudbalu znaš, on zna više i to jednostavno igrač osjeti i mora onda da pokaže jednu vrstu strahopoštovanja. Znaš kad ti nešto kaže da to ima svoj razlog. Kada ti kaže pomjeri se malo desno, za nekoliko trenutaka ćeš tek shvatiti zašto ti je to rekao. A kako sam došao u Želju, to je isto kuriozitet. Rekao je Amar jednom da sam ga izradio. A šta je ustvari bilo? Ja sam nakon prve šampionske sezone u njegovom drugom mandatu došao u Želju malo da treniram, da budem tu i pokušam se nametnuti.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ostat ce upamcen kao neko ko je NAJVISE PLACAO SPONZORIRANE CLANKE ma ovom portalu...0 od igraca..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi