Eldar Mehmedović stiže na Koševo

Bivši igrač Slobode

Eldar Mehmedović stiže na Koševo · Saznajemo

Samir Mlaćo

Eldar Mehmedović, bivši fudbaler Slobode najvjerovatnije će pojačati Sarajevo, saznaje SportSport.ba

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i aktuelni član zagrebačke Lokomotive Eldar Mehmedović (20) vjerovatno će se vratiti u Premijer ligu BiH.

Kako SportSport.ba saznaje, 20-godišnji ofanzivni veznjak veoma je blizu potpisa za FK Sarajevo i vjerovatno će uskoro ovaj mladi fudbaler zvanično postati novi član tima s Koševa.

Mehmedović je proteklog ljeta napustio tuzlansku Slobodu i otišao je u redove zagrebačke Lokomotive. Međutim, nije dobio šansu u ovom timu i počelo se špekulisati o njegovom povratku u bh. fudbal.

To će se na kraju vjerovatno i ostvariti. FK Sarajevo je jako blizu njegovog dovođenja i posao bi ubrzo mogao biti završen.

Oglasi

Jako bitna stvar za Bordo tim je činjenica da je Mehmedović 'zaštićeno godište', to će biti i za narednu sezonu, te bi na toj strani Bordo tim mogao itekako profitirati eventualnim dovođenjem ovog 20-godišnjaka.

Mehmedović je prošao omladinske selekcije FK Sloboda Tuzla. Bio je dio i prvog tima godinama unazad, a za tim s Tušnja je u 54 odigrana susreta ostvario učinak od šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine ovaj talentovani fudbaler nastupio je šest puta, a treba svakako napomenuti da je bio član i ostalih omladinskih selekcija.

Sarajevo je prvi dio sezone u Premijer ligi BiH okončalo na četvrtom mjestu s 33 osvojena boda. Cilj kluba je i dalje borba za titulu bez obzira na činjenicu da vodeći Borac bježi 12 bodova. Ambicije su velike i definitivno Mehmedović ne bi trebao biti jedino pojačanje za tim Simona Rožmana.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
jah kurtsa i pojacanja u saban lizi i jos sabanskijem klubu
0 5
user1676328842
Zadnji put igrao za Slobodu protiv Želje 28.5.2023 . Takav igrač nije pojačanje …
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi