Mladi bh. golman nagrađen za dobre partije, Cagliari ispao iz Kupa Italije

Na Sardiniji računaju na njega

Mladi bh. golman nagrađen za dobre partije, Cagliari ispao iz Kupa Italije

E. Ganibegović

Bologna je ostvarila plasman u osminu finala Kupa Italije.

Na Renato Dall'Ara stadionu su izabranici Thiaga Motte s minimalnih 1:0 savladali Cagliari i prošli među 16 najboljih.

U 40. minuti je zbog ofsajda poništen pogodak Schoutenu, no do gola i pobjede Bologna dolazi u 69. minuti kada je Obert postigao autogol. 

Toliko o Bologni u ovom članku, nas raduje više ono što smo vidjeli u gostujućem taboru. Naime, Fabio Liverani, trener Cagliarija, pokazao je da računa na mladog bh. golmana Eldina Lolića i uvrstio ga u konkurenciju za ovu utakmicu.

Lolić, rođen 2004. godine, presjedio je ovaj meč na klupi, dok je Simone Aresti stajao na golu, no definitivno će ovaj dan pamtiti do kraja života jer je po prvi put bio u konkurenciji za prvi tim i to u italijanskom prvoligašu.

Ove sezone je Lolić za Primaveru branio na svih devet utakmica, a na jednoj je uspio da sačuva svoju mrežu netaknutom.

Oglasi

Momak koji je veliki golmanski potencijal inače je karijeru počeo u francuskom Saint Etienneu, a od ljeta 2021. godine je na Sardiniji.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTC4mmloHxc/[/instagram]

Inače, pored bosanskog ima i francuski pasoš, što mu dodatno može koristiti kroz karijeru, s obzirom na to da se neće voditi kao stranac u zemljama Evropske unije.

Također, treba spomenuti i da je već ubilježio jedan nastup za Bosnu i Hercegovinu i to u U17 uzrastu. Branio je 90 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije 2020. godine kod trenera Nermina Šabića.

Coppa Italia, 1/16 finala:

Bologna - Cagliari 1:0

Promo

Top Komentari

vence
Sve je to fino, samo klub iz Sardinije nije prvoligas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi