Elektrobosna iz Jajca na polusezoni istupila iz takmičenja

Tužni dani za klub

Elektrobosna iz Jajca na polusezoni istupila iz takmičenja

S. Mlaćo
Zanimljiva situacija dolazi iz Druge lige FBiH grupa Zapad.

Naime, NK Elektrobosna je istupio iz takmičenja na polusezoni.

Jajčani nisu nastupili u duelu 16. kola prošlog vikenda kada su trebali ugostiti FK Vitez, a tužna odluka donesena je na zimskoj pauzi.

Sredstava za nastavak takmičenja nije bilo, a navijači su razočarani.

Nekadašnji ponos Jajca doživio je tužnu sudbinu, a da li će ikada iko odgovorati, ostaje veliko pitanje.

Elektrobosna je bila posljednjeplasirana momčad lige sa samo četiri osvojena boda u 15 kola, te jednom pobjedom i čak 50 primljenih pogodaka.

Navodno su klub od istupanja pokušali "spasiti" i čelnici NS SBK/KSB, no to im nije pošlo za rukom.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

U Srednjobosanskom kantonu sve teža situacija je u klubovima, a nema sumnje da će biti burno na Skupštini NS SBK krajem ovog mjeseca.

Od pojedinih klubova iskorišteni su samo delegati koji su podržali većinu, a nakon izbora nastalo je mnogo problema, pa je nakon prijava slučaj preuzelo Tužilaštvo SBK/KSB. Određena lica iz vrha Saveza su i saslušana.

Top Komentari

enko
Gdje vam je sad nacelnik i onaj Nazif Kahric koji je vazda delegat zahvaljujuci elektrobosni.
3 0
delta
Ne znam samo sto su uopste i ulazli ne mogu da igraju kantonalnu ligu kamo li drugu,niti imaju para niti igraca u stvari nemaju nista sem imena kluba!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi