Burno u NS SBK: Krivična prijava protiv vrha Saveza, biće saslušani i članovi Izborne komisije

Da li je sve bilo regularno na izbornoj sjednici Skupštine?

Burno u NS SBK: Krivična prijava protiv vrha Saveza, biće saslušani i članovi Izborne komisije

S. Mlaćo

Burno je u Nogometnom savezu Srednjobosanskog kantona.

Još uvijek se priča o izbornoj sjednici Skupštini na kojoj je izabrano rukovodstvo Saveza za naredni period. Sjednica je održana u decembru prošle godine.

Bilo je i nezadovoljnih, a zatim je stigla krivična prijava trojice predsjednika klubova iz ovog kantona te još jedne osobe protiv Ivana Frljića i Najima Softića, predsjednika i dopredsjednika NS SBK/KSB koja je podnesena u Kantonalno tužilaštvo Travnik.

Razlog je kako su naveli zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivičnog djela Nesavjestan rad u službi.

U izjavi Drage Subana, predsjednika NK Mladost Nević Polje spominju se i članovi Izborne komisije koji su provjeravali dokumentaciju za izbor delegata, a prije održane izborne Skupštine kao i dokaze šta su kandidati koji su odbijeni dostavili i šta je nedostajalo u toj dokumentaciji, odnosno na obrascima za kandidate.

Oglasi

SportSport.ba saznaje da je istraga proširena i da će Tužilaštvo u Travniku pozvati i članove Izborne komisije koju su činili: Edin Teskeredžić (predsjednik), Azmir Kozar i Bernardo Cakalin (članovi), dok je jedan član komisije nedavno preminuo.

Oni će biti saslušani na okolnosti da li su njima svi delegati dostavili dokumentaciju, da li su ispunjavali uslove da prisustvuju Izbornoj Skupštini, itd, itd, te da li je sve vezano za sjednicu bili regularno.

Prema navodima iz prijave isti to nisu učinili, a sada članovi Izborne komisije morati i dostaviti svu dokumentaciju kako bi Tužilaštvo utvrdilo da li je sve bilo po zakonu.

Određeni delegati nisu dobili poziv za Izbornu skupštinu, a po njihovom mišljenju trebali su biti pozvani.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Tužilaštvo će utvrditi ko je o tome odlučivao, Frljić, Softić ili neko drugo tijelo, te da li se postupalo u skladu sa Statutom.

Očekuje se i reakcija iz NS SBK/KSB, a nema sumnje da će ovaj slučaj privući mnogo pažnje javnosti.

Top Komentari

emadsarajevo2021
Svugdje isto. Kriminalci na sceni. U Sarajevu je još gore stvari napravio Fuad Čolpa inače presuđeno kriminalac na kaznu zatvora od jedne godine. Sad vedri i oblaci u kantonu a sve radi mimo Zakona i Statuta.
7 0
abaljic7
U svim kantonima lopovluk na sceni, sve po naredbi Vožda iz Banja Luke, neki svjesno neki nesvjesno pomažu u rasturanju države, većina svjesno zbog svog sitnosopstveničkog interesa, ista situacija u Goraždu, Mostaru, Krajina ...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi