Nisu zaboravili šta su im Britanci uradili: Na meču Europa lige ponižena pokojna kraljica Elizabeta!

Sve se dešavalo tokom minute šutnje

Nisu zaboravili šta su im Britanci uradili: Na meču Europa lige ponižena pokojna kraljica Elizabeta!

A. Čaušević

Kraljica Elizabeta II preminula je u dobi od 96 godina. 

Vijest o smrti višedencijske kraljice Velike britanije objavljena je kada su igrani mečevi prvog kola grupne faze Konferencijske lige i Europa lige.

Odmah se postavio upitnik da će engleski klubovi uopšte odigrati svoje mečeve što se ne kraju ipak desilo pa su Arsenal, Manchester United i West Ham izašli na teren.

Upravo na utakmici Arsenala napravljen je veliki presedan jer već na poluvremenu utakmice UEFA dozvolila minut šutnje prije starta drugog dijela.

Ipak, velika sramota se desila uoči utakmice Europa lige između Omonije i Sheriffa na stadionu Neo GSP na Kipru. Moldavci su taj meč dobili sa 0:3.

Naime, kada je počela minuta šutnje počeli su žestoki zvižduci oko 8.000 domaćih navijača što nije prošlo nezapažno.

Oglasi

Kao što je od ranije poznato Kipar je duže od 80 decenija bio pod britanskom kontrolom, a nezavisnost je dobio 1960. godine. Upravo iz tog razloga postoji netrpeljivost prema Britancima.

Za koga je navijala Elizabeta II?

Pokojna kraljica Elizabeta je bila velika ljubiteljica sporta, pa tako i fudbala. S tim da nikada nije tačno otkriveno za koga je navijala.

Prva verzija je ta da je bila navijačica West Hama zbog prijateljstava sa bivšim menadžerom londonskog kluba Rona Greenwooda.

Prema drugoj verziji Elizabeta je navijala za Arsenal što je svojevremeno potvrdio i Cesc Fabregas, nekadašnji veznjak popularnih Topnika.

"Čini se da je kraljica veliki zaljubljenik u fudbal i rekla nam je da navija za Arsenal. Djelovalo je da zna ko sam, i razmijenili smo nekoliko posebnih riječi", još 2007. godine je kazao Španac poslije jednog svećanog prijema.

Top Komentari

VenamaHrabrih
I treba... Ova kornjača je bila simbol imperjalizma, robovlasništva, hegemonije, aparthejda... Uefa zaustavlja utakmicu zbog ove dementne frikuše koja je trebala mandrknut prije 20 godina, a za vrijeme obilježavanja genocida u Srebrenici, utakmice su se normalno igraju. Ko joj hebe mater i njoj i onom vampirolikom Čarlsu.
6 3
Hordas_00
Čuj više od 80 decenija, ej živote ko danas ima pravo da bude novinar
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi