Maribor doživio istu sudbinu kao i Zrinjski
Foto: A. Čaušević

Sheriff ide dalje

Maribor doživio istu sudbinu kao i Zrinjski

E. Ganibegović

Sheriff iz Tiraspola plasirao se u treće pretkolo Lige prvaka.

Prvak Moldavije večeras je slavio s minimalnih 1:0 u revanš utakmici protiv Maribora i to mu je bilo dovoljno za prolazak dalje.

Pobjedonosni gol postigao je Yansane u 88. minuti, samo tri minute nakon što je ušao u igru umjesto Tejana. 

Maribor je tako doživio istu sudbinu kao i prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski. Naime, Plemići su u prvom pretkolu ispali od istog protivnika na identičan način  kući su igrali 0:0, a u Kišinjevu doživjeli poraz 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedina je razlika u tome što je Zrinjski sam sebi postigao gol, dok je, eto, Mariboru presudio igrač Sheriffa. 

U trećem pretkolu Sheriff će igrati protiv češkog Plzena koji je s ukupnih 7:1 bio bolji od Helsinkija, dok Maribor evropski put nastavlja u trećem pretkolu Evropske lige.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Maribor truba zesca.
4 1
user1655831611
Eto izbaci Sherif u dvi sezone četiri kluba iz bivše yuge i što je zanimljivo protiv svih četiri je u gostima odigro neriješeno a kući dobio.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi