Elmedin Kikanović karijeru nastavlja u Monacu?

BeBasket piše

Elmedin Kikanović karijeru nastavlja u Monacu?

E. Škorić

Bh. reprezentativac Elmedin Kikanović (28) mogao bi karijeru da nastavi u Francuskoj.

Sjajni centar bh. reprezentacije i njemačke Albe iz Berlina nalazi se trenutno na odmoru, a zbog povrede najvjerovatnije neće biti na raspolaganju selektoru Dušu Vujoševiću za pretkvalifikacije koje slijede u avgustu.

Međutim, Kikanović je vrlo blizu novog angažmana. Ako je suditi po pisanju francuskog Bebasketa, njegov novi klub mogao bi da bude Monaco, koji je već doveo Dru Joycea i Aarona Crafta.

Pored Kikanovića, francuski tim navodno je u planu da dovede i Geralda Robinsona i Dominiquea Suttona, a s takvim rosterom ovaj klub može da krene i po titulu. 

U prošloj sezoni Kikanović je ubacivao 15.6 poena uz 4.5 skoka i 1.5 asistenciju u prosjeku po meču. Prethodno je igrao u tuzlanskoj Slobodi, Crvenoj zvezdi, Eniseyju i Nancyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi