Alba bolja od Bayerna, dobri nastupi Kikanovića i Đedovića

BBL liga

Alba bolja od Bayerna, dobri nastupi Kikanovića i Đedovića

Ekipa Albe pobijedila je kod kuće Bayern (83:76) i izjednačila na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji njemačke BBL lige.

Alba je na poluvremenu imala devet koševa zaostatka (50:41), ali su domaći košarkaši sjajno odigrali treću četvrtinu i ovaj dio igre dobili sa 21:8.

U posljednjoj četvrtini Alba je bila nešto bolji rival, pa je došla do velike pobjede nad favorizovanim Bayernom.

Pobjednički tim predvodio je Niels Giffey sa 15 postignutih poena. Bh. košarkaš Elmedin Kikanović za 28 minuta na terenu ubacio je 12 koševa. Tome je dodao dva skoka i po jednu asistenicju i ukradenu loptu.

Najefikasniji u gostujućem sastavu bio je Devin Booker sa 13 poena. Dobar meč odigrao je nekadašnji bh. reprezentativac Nihad Đedović, zabilježivši 12 koševa, dva skoka i po jedno proigravanje i ukradenu loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi