Elmiru Pilavu pripala čast da na utakmici Lige prvaka "kontroliše" vrhunske italijanske sudije

Bit će posmatrač suđenja u Amsterdamu

Elmiru Pilavu pripala čast da na utakmici Lige prvaka "kontroliše" vrhunske italijanske sudije

E. Škorić

Izvršni direktor za sport u Nogomtetnom savezu BiH Elmir Pilav dobio je još jednu čast da sudjeluje na utakmici Lige prvaka.

Naime, Pilav će u srijedu navečer biti posmatrač suđenja u utakmici grupne faze Lige prvaka između Ajaxa i Sportinga koja se igra u Amsterdamu od 21 sat.

Italijanski sudija Davide Massa će inače biti glavni sudija spomenute utakmice, dok će mu asistirati njegovi zemljaci Matteo Passeri i Alessandro Costanzo, dok će četvrti sudija biti Fabio Maresca. Paolo Valeri bit će u VAR sobi, a asistirat će mu još jedan priznati italijanski sudija Massimiliano Irrati.

Pilav je prošle godine bio posmatrač suđenja na utakmici Zenita i Borussije Dortmund, te Ajaxa i Midtjylanda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovo je još jedan dokaz da UEFA sve više cijeni rad sudija i sudijskih komisija iz BiH, pošto neki od njih put Irfana Peljte sude sve važnije utakmice u okviru evropskih takmičenja.

Top Komentari

Bhf111
Ovi umjesto po zatvorima dobijaju nagrade da gledaju Ligu prvaka.
10 0
Invisible80
Oj ligo prvaka šta si dočekala
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi