Elvedin Herić potpisao za Triglav

Karijeru nastavlja u Sloveniji

Elvedin Herić potpisao za Triglav · Zvanično

E. Čaušević

Mladi bh. fudbaler Elvedin Herić na kraju prošle sezone odlučio je napustiti austrijski Kapfenberg.

Ovom 22-godišnjem veznjaku istekao je ugovor s Kapfenbergom i odlučio je sreću potražiti u drugom klubu. Iako je na stolu imao nekoliko ponuda na kraju je odlučio da karijeru nastavi u Sloveniji.

Naime, bivši igrač Slobode i Sarajeva potpisao je ugovor s Triglavom iz Kranja. Herić je priznao da je pratio ovaj klub i da je dobio dobre savjete od kolega koji su nekada igrali u Sloveniji.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao prošlu sezonu u Kapfenbergu i nisam imao nikakvih povreda što je najvažnije za fudbalera. Jako dobro sam pripremljen i vjerujem da ću pokazati zbog čega sam tu. Odlično sam dočekan od saigrača i trenera. Imam ciljeve i uvjeren sam da ću ih ostvariti", rekao je Herić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Herić je u prošloj sezoni u dresu Kapfenberga odigrao 24 utakmica i postigao je dva gola uz četiri asistencije. Priliku za debi imat će već za vikend u prvom kolu slovenske lige i to u derbiju protiv Maribora.

Top Komentari

Terminator
Sa konja na magarca.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi