Elvedin Herić blizu povratka na bh. terene
FOTO. E. Dindić

Napustio Vllazniju

Elvedin Herić blizu povratka na bh. terene

Haris Zilić

Bivši fudbaler Sarajeva i tuzlanske Slobode, 26-godišnji Elvedin Herić blizu je pvoratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nakon nekoliko angažmana u inostranstvu.

Herić je na meti nekoliko klubova iz domaćeg prvenstva, a i sam fudbaler ima želju da se vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Posljednji angažman imao je u albanskoj Vllazniji.

Prije Albanije, Herić je pružao vrlo dobre partije u austrijskom drugoligašu Kapfenbergu, a u mđeuvremenu jednu sezonu je proveo i u Slobodi u koju se kratko vratio.

U inostranstvu igrao je još za slovenski Triglav.

Herić je polivalentan veznjak i može pokrivati više pozicija na sredini terena tako da će biti od pomoći klubu koji odluči da ga angažuje.

Oglasi

Kao omladinac igrao je za kadetsku i juniorsku ekipu Sarajeva, gdje je nekoliko utakmica odigrao i za prvi tim prije odlaska u Austriju.

Također u karijeri je nastupao i za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine.

Elvedin Herić ima sedam upisanih nastupa za U19 i sedam upisanih nastupa za U17 reprezentaciju Bosne i Herceogvine, postigao je i tri gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno je slobodan fudbaler nakon odlaska iz Vllaznije.

Na stolu je imao i nekoliko ponuda iz dalekih zemalja prvenstveno Azerbejdžana, ali glavni cilj je pvoratak na bh. terene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi