Herić i Mustedanagić podigli trofej: Vllaznija osvojila Kup Albanije

Herić odigrao 37, a Mustedanagić 32 utakmice u sezoni

Herić i Mustedanagić podigli trofej: Vllaznija osvojila Kup Albanije

A. Beganović

Bosanskohercegovački fudbaleri Elvedin Herić i Zinedin Mustedanagić su osvojili trofej u Albaniji.

Vllaznia, čije boje brane bosanskohercegovački fudbaler Elvedin Herić i Zinedin Mustedanagić, osvojila je Kup Albanije i tako se plasirala u Konferencijsku ligu.

U posljednjem susretu sezone, finalu albanskog Kupa snage su odmjerili Vllaznia i Laci, a nakon produžetaka slavila je ekipa bosanskohercegovačkih internacionalaca (2:1).

Laci, koji je prvenstvo okončao na 2. mjestu, bolje je otvorio meč i u 5. minuti je poveo preko Guindoa. No, četrnaest minuta kasnije Hoxhaj, je stvari vratio na početak.

Do kraja regularnih 90 minuta rezultat se nije mijenjao, pa je meč otišao u produžetke, a u 5. minuti prvog Adili pogađa za vodstvo Vllaznije. Pokušavali su fudbaleri Lacija doći do izjednačenja i penala, no nisu uspjeli.

Herić je večeras igrao do 86. minute i večerašnji meč bio mu je 37 u sezonu. Uglavnom je igrao na poziciji zadnjeg veznog, a postigao je jedan pogodak kojem je dodao i tri asistencije.

Mustedanagić je večerašnji meč odgledao sa klupe za rezervne igrače, a u sezoni je odigrao 32 meča uz učinak od osam pogodaka i tri asistencije.

Top Komentari

Tas14
Ovaj Mustedanagic je igracina samo mu fali dobar kondicioni trener da može igrati svih 90 minuta
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi