Koljić pohvalio Peteva, a Rumuni ga zatim pitali da će BiH otići na EURO: Bio je jasan...

Bh. napadač je slavljenik

Koljić pohvalio Peteva, a Rumuni ga zatim pitali da će BiH otići na EURO: Bio je jasan...

Samir Mlaćo

Craiova je savladala Cluj (1:0) sinoć u derbiju rumunskog prvenstva, a junak je bio bh. napadač Elvir Koljić.

Koljić je šansu dobio u drugom poluvremenu od strane nekadašnjeg bh. selektora Ivayla Peteva, a onda u 90. minuti preciznim udarcem matirao gostujućeg golmana za ludnicu na stadionu.

Skinuo je dres Koljić, 'zapalio' navijače i nastalo je veliko slavlje. Vrlo brzo sudija je svirao kraj meča i domaći su mogli da slave.

"Sretan sam zbog pogotka, sretan što sam dobio šansu i pomogao ekipi da osvoji tri boda. Mislim da je to predivno. Pet godina sam u Rumuniji, svaki meč sa Clujom je težak. Imaju dobar tim. Mislim da nisu toliko dominirali, imali smo i mi svoje šanse i potpuno zasluženo osvojili tri boda. Bog nam je pomogao i uspjeli smo", rekao je Koljić.

Pohvalio je i Peteva koji je nedavno došao na klupu njegovog tima.

Oglasi

"Trener je došao sa pozitivnom energijom, dobri su treninzi. Cijeli tim je radio za ovu pobjedu. Bitno je da ovako nastavimo i dalje. Mi smo na drugom mjestu, ali ima još utakmica da se igra. Idemo korak po korak s ciljem da prikupimo što više bodova", dodao je bh. napadač.

Prokomentarisao je i situaciju reprezentacije BiH koja kroz baraž traži plasman na EURO u Njemačkoj. Ukoliko prođemo baraž rival će nam biti upravo Rumuni.

"Bilo bi dobro da se i mi plasiramo. Imamo dva teška meča, ali imamo dobru reprezentaciju, te mislim da ćemo biti u grupi sa Rumunijom", rekao je Koljić.

Koljić je dres reprezentacije nosio četiri puta.

Bună dimineața, “leilor”! 🫡 #AsaELaCraiova

Posted by Universitatea Craiova on Sunday, December 3, 2023

Naša reprezentacija iza sebe ima očajne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali još uvijek imamo šansu da se plasiramo na ovo veliko takmičenje jer smo kroz Ligu nacija izborili odlazak u baraž.

Baraž će se igrati u martu iduće godine, a već je jasno da će u polufinalu naša selekcija igrati u Zenici protiv Ukrajine.

Ova utakmica na rasporedu je 21. marta, dok se pet dana kasnije igra i finalna utakmica. U slučaju da pobijedimo Ukrajinu u finalu baraža za EP igrat ćemo protiv boljeg iz duela Izralea i Islanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi